Traditioneel is de Samenzang in het Martinus Atruim een van de eerste onderdelen van de activiteiten rond de Koninginnedag in Doesburg. Dit concert, dat door de vereniging Doesburg en Oranje georganiseerd wordt, trekt doorgaans veel belangstelling. Ook dit jaar was de kerk weer tot de laatste plaats bezet.


Genieten was het van bijna alle Doesburgse koren en muziekcorps der Voormalige Schutterij en niet te vergeten de Meulenvelders, zo laat Doesburg en Oranje weten. ‘Zeer bijzonder en indrukwekkend was het Molukse zangkoor NGPMB mrt’53 , een kleine groep van hoog niveau met een groots geluid.’


Het nummer “de Roos” bracht bij velen een ontroering met zich mee en wat eigenlijk nooit gebeurt tijdens de Samenzang: het was doodstil toen deze groep zong en een daverend applaus viel hen ten deel. Geweldig zoals dit koor zong.


Het kinderkoor For You zong alvast wat liedjes uit de musical Whizz die ze aan het instuderen zijn, en dat klinkt al fantastisch. Ook van de andere koren werd volop genoten en er werd regelmatig meegezongen door de aanwezigen. Al met al een geweldig concert.


Een videocompilatie van het concert is te vinden op YouTube .