De nieuwe Nederlandse film De Bende van Oss krijgt een Doesburgs tintje. Doesburger Roel Fokken heeft een aandeel in de film. Niet als acteur, maar als leverancier van antiek fotomateriaal. Fokken heeft een antieke studio camera, perscamera en studiolampen te leen aangeboden tijdens de opname van de film.


De Bende van Oss is de eerste Nederlandse misdaadfilm die speelt in de jaren dertig van de vorige eeuw. De film speelt zich af in Oss, waar een cafehoudster zich uit het criminele milieu probeert te onttrekken maar steeds verder verwikkeld raakt in allerlei criminele zaken.


De film is geregisseerd door Andre van Duren en geproduceerd door Mathijs van Heijningen. Op 21 september wordt de film voor het eerst vertoond tijdens het Nederlands Filmfestival (NFF) in Utrecht. Vanaf 29 september is de premiere in de Nederlandse bioscopen.


Het is niet de eerste keer dat Roel Fokken nauw betrokken is bij een film. Zo speelde hij een figurantenrol in de speelfilm Zwartboek van Paul Verhoeven en was hij betrokken bij het televisieprogramma Zomer van 45.