Jeroen Cavaljé is de nieuwe trainer van het Heren 1 team van het jubilerende DWV. Cavaljé is meervoudig waterpolo-international en speelde onder andere in Barcelona en het Italiaanse Como. Daarnaast heeft de Doesburgse Watersport Vereniging nieuw zwemkader aangetrokken en is het bestuur versterkt met Aernoudt Bottemanne als de nieuwe secretaris. Sinds maandag 5 september verzorgt Jeroen Cavaljé uit Ede de training van de waterpoloselectie van DWV. Daarmee is de 31-jarige midvoor van Polar Bears de opvolger van Arjon de Kater, die het Heren 1 team vorig seizoen naar promotie in de 3e klasse coachte.Jeroen Cavaljé doorliep zijn jeugdopleiding bij Polar Bears, is meervoudig international en hij deed internationale waterpolo ervaring op in Barcelona en het Italiaanse Como. De nieuwe trainer van DWV traint ook het selectieteam van PFC Rheden en hij is verantwoordelijk voor het jeugdteam (< 13 jaar) bij Polar Bears in Ede.


De ambities van Cavaljé zijn om met DWV dit jaar minimaal in de 3e klasse te ‘overleven’, de kwaliteit van het trainerskader van de vereniging te verbeteren en extra aandacht te geven aan de jeugd.


DWV kent dit seizoen veel nieuwe zwemmers in opleiding. Vandaar dat nieuw zwemkader aangetrokken is: Wendy Janssen, Karin Jordens, Roy Hesselink en Tessa aan de Meulen.


De coördinatie van de zwemafdeling is in handen van Annelies Bloemendaal en Dé Snieder. Verder maken Stef Kamperman, Elco Geervliet en Mignon Bussen het zwemkader compleet.


Eind augustus is Aernoudt Bottemanne, lid en tevens speler van het 3e waterpoloteam, als nieuwe secretaris van het bestuur benoemd. Bottemanne (42) vult daarmee de vacante positie in die plotseling ontstond na het overlijden van Everard Besselink in de zomer van 2010.


De nieuwe secretaris woont in Doesburg en is in het dagelijks leven commercieel directeur van een automatiseringsbedrijf in de regio Eindhoven. Naast waterpolo is Bottemanne gek op zeilen en heeft hij aan auto racen gedaan. Omdat sinds de algemene ledenvergadering van mei het bestuur onderbezet is, steunen een viertal leden tijdelijk het bestuur tot dat ook een nieuwe voorzitter benoemd is.


De samenstelling van het bestuur is nu: voorzitter (vacante positie), Aernoudt Bottemanne (secretaris), Olga Staring (penningmeester), Miranda van der Haar (lid polocommissie) en de tijdelijke bestuursleden André Vreman, Dé Snieder, Roel Smeenk en Jan Bobbink. Belangstellenden voor de positie van voorzitter kunnen zich melden bij DWV.