Kookcreatie: Mascarponemousse met frambozen

Deze keer in de rubriek Kookcreatie een mascarponemousse met frambozen. Een succesnummer in workshops van Gasthuis du Soleil. ‘Dit dessert is ontzettend lekker en kan het hele jaar door met succes worden gepresenteerd. Indrukwekkende kleurencombinatie, eenvoudig, kan ruim van tevoren worden bereid en snel worden afgemaakt. Feestelijk dessert’, aldus kok en bedenker van dit gerecht, Rene van Doornum.


Ingrediënten voor 10 personen:


  • 250 ml. crème fraiche
  • 350 ml. mascarpone
  • 150 gr. suiker
  • 600 gr. frambozen
  • cassislikeur
  • limoensap
  • Reep witte chocola
  • enkele mintblaadjes
  • 2 zk. vanillesuiker
  • 1 catucchinikoekje per persoon voor garnering of een dunne kletskop.



Bereiding:

  • Als eerste: houd drie mooie frambozen per persoon apart en zet weg in de koeling.
  • Meng de mascarpone en creme fraiche. Voeg de vanillesuiker toe. Goed omscheppen, daarna in de ijskast.
  • Pureer de frambozen met alle suiker in een hoge mengbeker glad met de staafmixer.
  • Haal de massa door een fijne zeef en voeg een flinke slok cassislikeur toe.
  • Breng op smaak met enkele druppels verse limoensap. Eventueel extra suiker naar smaak.
  • Maak van deze saus een spiegeltje op elk bord en plaats in het midden een toef van de mousse.
  • Druk drie verse frambozen per persoon op de mousse.
  • Schaaf met een dunschiller flinters chocola van de reep en verdeel dit over de mousse. (Pas op dat de chocola niet te zacht wordt of smelt!!)
  • Maak af met een blaadje mint en plaats er een koekje naast.



Wijnadvies:
Vanwege de frisse zoete accenten met lichtzure accent van de frambozen en een goed gekoelde mousserende Asti Spumante wordt het helemaal een feestelijke combinatie. Succes verzekerd!!



Rene van Doornum is culinair gastheer van Gasthuis du Soleil in de Gasthuisstraat in Doesburg. Gasthuis du Soleil herbert een kookstudio, vergaderruimte, feestlocatie, plaats voor prive lunches en diners, en heeft sinds kort een kookwinkel.

1 reactie

  1. Richard Kok

    Leuk en feestelijk gerecht. Gisteravond op tafel gezet. Niet moeilijk om te maken. Dit gerecht kan het hele jaar door worden geserveerd op de Doesburgse eettafel. http://www.mobypicture.com/user/horeca1/view/10687073

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑