Koninklijke Rotra in Doesburg heeft met haar product Rotra Green Footprint 33164kgs CO2 gecompenseerd in 2012. Het gaat hierbij om compensatie van vrijgekomen CO2 bij ruim 400 zendingen die Rotra heeft mogen verzorgen voor haar Green Footprint klanten.

 

Rotra streeft nadrukkelijk naar verduurzaming van haar dienstverlening, zo laat de Doesburgse vervoerder weten. Met de ontwikkeling van voertuigen die voldoen aan de strengste milieunormen, het trainen van personeel en de ontwikkeling van intelligente software zet Rotra haar beleidsvisie om in concrete acties.

 

‘Aangezien onze ambitie 100 procent klimaatneutraal transport is, pakt Rotra samen met haar klanten de restuitstoot aan’, zo laat woordvoerder Guus van Groningen van Rotra weten.

 

Met Rotra Green Footprint biedt Rotra haar klanten de mogelijkheid zendingen wereldwijd 100 procent CO2-neutraal af te halen en af te leveren. Dit doet Rotra in samenwerking met de Climate Neutral Group. Iedere afzonderlijke klant die haar zendingen klimaatneutraal heeft laten verzorgen door Rotra, ontvangt aan het eind van het jaar een certificaat met vermeld het aantal kilogram CO2 gecompenseerd door betreffend bedrijf.

 

Van Groningen: ‘Rotra is al haar klanten bijzonder erkentelijk die een bijdrage hebben geleverd aan dit resultaat. Rotra streeft ernaar, in samenwerking met haar klanten, deze bijdrage aan een duurzame samenleving in 2013 een positief vervolg te kunnen geven’.