Rotra compenseert 520.481kgs CO2 in 2015

Koninklijke Rotra uit Doesburg heeft met haar product Rotra Green Footprint 520.481 kgs CO2 gecompenseerd in 2015. Dit betreft compensatie van vrijgekomen CO2 bij 3.840 zendingen die Rotra heeft mogen verzorgen voor haar Green Footprint klanten in Nederland.

Dit betreft ruim 50.000kgs meer dan in 2014. Voor de totale Rotra Groep is de gecompenseerde uitstoot 677.404 kgs CO2 geweest afgelopen jaar; dit is inclusief de gecompenseerde uitstoot die betrekking hebben op de wereldwijde activiteiten van Rotra’s vestigingen in België.     

Rotra streeft nadrukkelijk naar verduurzaming van haar dienstverlening. Met de ontwikkeling van voertuigen die voldoen aan de strengste milieunormen, het trainen van personeel en de aanleg van een eigen container terminal zet Rotra haar beleidsvisie om in concrete acties.

Aangezien de ambitie 100% klimaatneutraal transport is, pakt Rotra samen met haar klanten de restuitstoot aan. Met Rotra Green Footprint biedt Rotra haar klanten de mogelijkheid zendingen wereldwijd 100% CO2-neutraal af te halen en af te leveren. Dit doet Rotra in samenwerking met de Climate Neutral Group.

Iedere afzonderlijke klant die haar zendingen klimaatneutraal heeft laten verzorgen door Rotra ontvangt aan het eind van het jaar een certificaat met vermeld het aantal kilogram CO2 gecompenseerd.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk Doesburg en Slaapspecialist Ralph Klaassen.

9 reacties

 1. Robert Duis

  @Rotra.

  Neem alle petten, die ik kan vinden ….. af …… voor de Firma ROTRA.
  ——————————————————————————————–

  Toch een paar vragen welke wellicht niet alleen door ondergetekende
  worden gesteld. Of ben ik de enige die dit artikel niet begrijpt?

  1) Hoe compenseert een bedrijf precies: 1 KG CO2?

  2) Wat is 100% klimaat neutraal transport?

  3) Wanneer is een zending 100% ……. CO2 – neutraal?

  Een aanvullend artikel met enige explicatie voor de leken onder ons
  lijkt mij leerzaam en interessant.

 2. Frans van der Krul

  Robert, de echte waarheid kent vele gezichten.

 3. Peter van den Broeke

  Gelukkig Robert Duis, ik begrijp ook niet veel van dit verhaal. Hoe compenseer je jn vredesnaam 520.481 kg CO2. Waarmee compenseer je dat. Een avondje CO2 workshop zou ik erg interessant vinden. Misschien een idee voor de Koninklijke Rotra om dit te organiseren. Ik kom in ieder geval.

 4. Frans van der Krul

  Peter van den Broeke, door het planten van bomen op de linie? Of door besparen op energie?

 5. Peter van den Broeke

  Maar dan nog zou ik een avondje CO2 workshop interessant vinden. Want met een paar bomen planten en zorgen voor besparing op energie conpenseer je volgens mij niet zomaar even ruim 520.000 kg CO2! Daar is echt wel meer voor nodig. Begrijp me a.u.b. niet verkeerd hoor, ik vind het geweldig als zoveel CO2 gecompeseerd wordt. Maar ik vind het interessant om te weten waaruit die compensatie bestaat.

 6. Peter van den Broeke

  Ik lees mijn reactie nog even na en zie dat ik al “schrijvende” moeite heb met het woord compenseren. Zo’n lastig woord is het nu ook weer niet!

 7. Frans van der Krul

  Peter,
  Hierbij meer info:http://www.stimular.nl/co2prestatieladder

 8. Peter van den Broeke

  Met interesse de link bekeken maar alleen maar wijzer geworden dat dit een cursus is die 650 euro kost. Leuk! Ik zou graag van Koninklijke Rotra een avondje cursus willen over hoe men het bij dit bedrijf aanpakt. Dat staat dichterbij dan een of andere co2 cursus. En daarbij is het veel interessanter.

 9. Frans van der Krul

  Peter van den Broeke, deels met je eens, maar uitleg hier zou zeker een verheldering geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑