Rotra heeft een stappenplan voor klanten openbaar gemaakt ter voorbereiding op de Brexit. Daarnaast staan gecertificeerde douanespecialisten van het Doesburgse transportbedrijf klaar om klanten te informeren.

Een van de sectoren die hard wordt getroffen bij een zogeheten ‘harde Brexit’ is de transportbranche. Daarom heeft Rotra het initiatief genomen om met informatieverstrekking te komen ten aanzien van de Brexit.

De kans is aanwezig dat er niet tijdig een akkoord tussen Groot-Brittannië en de Europese Unie is en dat er sprake is van een zogeheten ‘harde Brexit’, een vertrek van Engeland uit de EU zonder afspraken. Dat zou betekenen dat het grote gevolgen heeft voor de transportsector.

Rotra vreest in het slechtste geval zelfs dat het transport van en naar Engeland grotendeels stil komt te liggen door een tekort aan douaniers en een tekort aan CEMT-vergunningen.

Klanten van Rotra die nog niet weten of ze klaar zijn voor de Brexit kunnen op de site van het Doesburgse transportbedrijf gratis een stappenplan downloaden. Daarnaast kan er contact worden opgenomen met gecertificeerde douanespecialisten van Rotra.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.