Er komt toch een Hanzedag in Doesburg in dit jaar, en wel op zaterdag 8 juni. Dat meldt Ineke Dingemans die één van de nieuwe bestuursleden is van het jaarlijkse evenement. Het oude bestuur is afgetreden.

Enkele weken geleden liet Walter van Ditmars namens de Stichting Hanzefeesten weten dat er door een gebrek aan vrijwilligers een streep gaat door het jaarlijkse Middeleeuwse evenement.

Gisteravond heeft een nieuw bestuur de handtekening gezet onder de organisatie voor dit jaar. Daarmee blijft de Hanzedag dus op de evenementenkalender staan en kan Doesburg op 8 juni weer genieten van diverse acts in de historische binnenstad.

Het nieuwe bestuur bestaat uit Auke Nederhoed, Ineke Dingemens, Henny Slokker (als enige overgebleven van het oude bestuur) en Paul Weustink.

‘Het gonst al een paar dagen door Doesburg, en ja er is een nieuw bestuur gevormd voor het Hanzefeest Doesburg’, laat Dingemans weten.

De historische binnenstad van Hanzestad Doesburg is op zaterdag 8 juni voor de elfde keer het decor voor een groots middeleeuws festijn. Het thema dit jaar is ‘het dagelijks leven in de Middeleeuwen’.

De Stichting Doesburgse Hanzefeesten beschikt over vele honderden kostuums. Dingemans: ‘We hopen op vele vrijwilligers uit Doesburg. We communiceren op korte termijn verder hoe mensen zich kunnen aanmelden als vrijwilliger’.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.