Maar liefst 200 Doesburgse 55-plussers deden afgelopen zaterdag mee aan de gratis fittest van de Gelderse Sport Federatie, mogelijk gemaakt door gemeente Doesburg. Projectleider Ward Terpstra is uitermate tevreden met de opkomst.

 

‘Dit was boven verwachting’, zo liet Terpstra weten. ‘Hieruit blijkt dat een gezonde leefstijl leeft onder de doelgroep. Ik heb van veel deelnemers gehoord dat ze de tests erg nuttig vonden’.

 

Bij de 55-plussers werd onder andere de reactiesnelheid, bloeddruk, knijpkracht, schouderlenigheid, conditie en het BMI getest. Na afloop legde een sportarts uit hoe de cijfers geïnterpreteerd kunnen worden.

 

De gratis fittest is een opmaat naar sportieve activiteiten waar alle 55-plussers gratis aan mee kunnen doen. Alle deelnemers hebben na afloop van de test een boekje ontvangen met activiteiten van Doesburgse verenigingen waar ze zich voor in kunnen schrijven via www.actiefingelderland.nl. Dit wordt momenteel al massaal gedaan.

 

De gemeente Doesburg is op dit moment bezig om sporten voor 55-plussers aantrekkelijk te maken om er voor te zorgen dat deze groeiende groep fit en gezond blijft. Een goede gezondheid kan niet worden afgedwongen, maar is wel te bevorderen. Een actieve leefstijl, waar beweging een grote rol in speelt, is een goede manier om de gezondheid te stimuleren en te bewaken. Mensen die niet aan een sport doen maar dat wel (weer) willen, hebben met de fittest een beeld gekregen van hun mogelijkheden en eventuele verbeterpunten.