Sacha de Boer naar Fotograficamarkt Doesburg 2011

NOS-nieuwslezeres en freelance fotograaf Sacha de Boer is aanwezig op de zeventiende Internationale Openlucht Fotograficamarkt in Doesburg. De jaarlijkse fotografiebeurs wordt op zondag 21 augustus gehouden in het centrum van de stad.

 

Net als voorgaande jaren verwacht organisator Roel Fokken weer tien tot vijftienduizend bezoekers. Met ruim 150 standhouders uit binnen- en buitenland gaat het om een van de grootste openluchtbeurzen op het gebied van fotografie ter wereld.

 

Sinds 1995 wordt in ’t historische centrum van Doesburg op de voorlaatste zondag van de maand augustus de Internationale Openlucht Fotografica Markt georganiseerd.

 

Daags voor het evenement wordt ’t centrum afgesloten en worden ruim 160 kramen als een lange dubbele slinger in de diverse straten uitgezet. De zondagochtend vroeg worden de kramen verder opgebouwd en nemen de standhouders hun plek achter hun kraam in om de door hen meegebrachte fotografica uit te stallen.

 

Vervolgens zal van 08.00 uur tot in de namiddag de straten worden ingenomen door de fotograficaverzamelaar en geïnteresseerden. Mede afhankelijk van het weer kan het bezoekersaantal ook dit jaar weer oplopen tot boven de vijftienduizend.

 

Tijdens het evenement vindt in de Martinikerk een lezing plaats van de fotografen Sacha de Boer en Raymond Rutting. De Boer bezocht de Noordpool. Rutting de Zuidpool. Foto’s en verhalen hiervan zijn samengebracht in het boek Tegenpool.

 

Gekoppeld aan het boek is een expositie die sinds enige tijd op verschillende plaatsen in Nederland te zien is. Tijdens de fotografiebeurs in Doesburg is de expositie te zien in de Martinikerk. De lezing begint om 13.30 uur.

 

Zie ook:
Internationale bezoekers bij fotografiebeurs in Doesburg

1 reactie

 1. Robert Slotboom

  Beste Roel,

  Heel goed om iets toe te voegen aan de beurs. Ik zal zeker komen kijken en knal dit natuurlijk op apug.

  Hopelijk vind ik mijn spullen.

  Groet,

  Rob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑