Rene van Doornum, culinair gastheer van Gasthuis du Soleil, begint een kookrubriek op DoesburgDirect.nl. Van Doornum wil met zijn rubriek, genaamd Kookcreatie, lezers informeren en inspireren over gezond en lekker eten. Hij doet dit aan de hand van smakelijke en creatieve gerechten die prima thuis te maken zijn.
Van Doornum runt sinds april 2009 Gasthuis du Soleil aan de Gasthuisstraat 8 in Doesburg. Gasthuis du Soleil herbergt niet alleen de kookstudio waar mensen uit heel Nederland naartoe komen, maar ook een prachtige ruimte voor vergaderingen, party’s, prive lunches en diners. Er is sinds kort een kookwinkel met allerlei heerlijkheden, zoals onder andere wijnen van Terra Vitis, truffelproducten, originele cadeauartikelen en kookattributen.
Van Doornum noemt zichzelf een culinaire gastheer met gevoel voor entertainment. ‘Met mijn Indisch-Nederlandse achtergrond kom ik uit een rijke cultuur waarin lekker en uitgebreid eten centraal staat. Als klein ventje was ik dan ook vaak te vinden in de keuken van mijn moeder en oma, waar ik de liefde voor- en de smaakfinesse van allerlei gerechten leerde kennen.’
Van Doornum vervolgt: ‘Er volgden vele opleidingen, workshops en masterclasses bij gerenommeerde chefs en behaalde ik het SVH- Wijncertificaat als basis voor de mooie wijn/spijs combinaties tijdens mijn huidige activiteiten’.
Italiaans, Mediterraan, traditioneel, maar ook de Indonesische, Chinees/Kantonese of Thaise keuken’, stelt Van Doornum. ‘De twee culturen waarin ik ben opgegroeid staan borg voor een perfecte smaak bij de bereiding van mijn gerechten. Gezond en lekker, dat is waar het om draait, want wie gezond wil eten moet ook leren om gezond te koken. Vandaar dat onze gezellige en ontspannen kooksessies veel leermomenten bevat.’
Van Doornum ziet koken als een eerbetoon. ‘Een eerbetoon aan alle oma’s en tante’s en alle andere gedreven vakmensen die me de liefde voor lekker eten hebben bijgebracht met de allerlekkerste gerechten. Aan deze personen zal ik nooit zomaar voorbijgaan, omdat zij de echte voortrekkers zijn van ons culturele en culinaire erfgoed’
Voor DoesburgDirect.nl zal Van Doornum regelmatig gezonde en lekkere gerechten presenteren in de rubriek Kookcreatie. De eerste bijdrage volgt nog deze week waarin Van Doornum snelgebakken scampi met Thaise cocossaus maakt.