In de tweede helft van maart 2012 verschijnt het boek ʻNo Nonsense Espressoʼ, geschreven door Saskia ter Welle uit Doesburg. Dit boek laat zien hoe je zelf thuis een heerlijke espresso of cappuccino zet. Door middel van handige stap-voor-stap handleidingen word je meegenomen in de wondere wereld van kwaliteitskoffie. Dit boek is een bron van inspiratie: interviews met koffieprofessionals worden afgewisseld met precies voldoende achtergrondinformatie om als leek te begrijpen waar je kop koffie lekker van wordt.


‘No Nonsense Espresso is een leuk boek voor de liefhebber die thuis graag een goed kopje koffie wil bereiden. Je leest het lekker weg en het heeft mooie duidelijke foto’s. Het boek beschrijft stap voor stap het maken van de melkvarianten, waaronder cappuccino en de hippe latte macchiato en geeft tips en tricks over de bereiding hiervan’, aldus Ter Welle.


Wat dit boek onderscheidt van de rest is de simpele en eenvoudige uitleg. Ter Welle: ‘Advies over de aanschaf van een espressomachine en aandacht voor het schoonmaken en onderhouden van de thuismachine is een punt waar je in andere boeken weinig over vindt. Het is een fijn boek en kan ik het zeker aanbevelen voor de ontdekker van goede koffie’.


Saskia ter Welle is naast koffiekenner ook bekend als mode-expert. Ze runt in Doesburg ‘Saskia ter Welle colour style design’ en geeft regelmatig workshops over kleuren, stijlen en borduren. Ook schreef ze eind vorig jaar een blog op DoesburgDirect.nl over mode in Doesburg.