SC Doesburg-Sporting Ambon eindigt in 3-1

De historische wedstrijd tussen Sportclub Doesburg en Sporting Ambon zaterdagmiddag is onder veel belangstelling gespeeld. De wedstrijd werd op sportpark Oranjesingel gespeeld in het kader van ’50 jaar Molukkers in Doesburg’. Ambon verloor het duel met 3-1.


In een uiterst vriendelijk duel was Ambon in twee keer een half uur niet opgewassen tegen het gelegenheidsteam van Sportclub Doesburg. Tijdens de pauze was het 2-0 voor SC Doesburg. Na rust waren er veel kansen voor SC Doesburg, maar door prima optreden van de doelman van Ambon scoorde Doesburg slechts eenmaal.


Kort voor de tijd scoorde Ambon de eretreffer na een fraaie uitgespeelde actie. Het zorgde voor flink gejuich onder de Molukse supporters en een fraaie afsluiting van een leuk, sportief en zinvol duel.


Tip
Bekijk hier de foto’s van de historische wedstrijd

4 reacties

 1. Appie van der Beek

  Zeer zeker een moie happening waar ik Sporting Ambon wil bedanken voor de perfecte organisatie.

 2. irene bieleman

  mooi weer……relaxte sfeer…….leuke wedstrijd en goed eten! Complimenten…..genoten!

 3. Henny Veerman

  Sporting Ambon-dag op zaterdag 26 mei 2012

  Een zonovergoten dag, en een vrolijke plaats ook voor de zeer jeugdigen nl. een springkussen, zodat de aanwezige supporters en vele belangstellenden hun aandacht konden richten op het jubileumduel tussen oud leden van Sporting Ambon en Sportclub Doesburg.
  Alvorens de wedstrijd begon en de spelers en scheidsrechter waren voorgesteld werd er op waardige wijze een minuut stilte gehouden voor de spelers die ons zijn voorgegaan.
  Een ieder had hier zijn eigen gedachten bij en ik vond het heel fijn, dat hier aandacht aan werd geschonken. Wat hadden zij hier graag bij willen zijn en wat hadden ze een pret gehad.
  Natuurlijk om het spel, maar vooral om de onderlingen contacten en verhalen op te halen. Overal vandaan waren de oud spelers opgetrommeld en velen gaven daar aan gehoor.
  De voorbereiding werd dan ook heel serieus opgepakt en trainer René Hattu gaf op het voetbalveld van “Angerlo Vooruit” 3 of 4 trainingen. Velen konden elkaar dus toen al ontmoeten en oude verhalen ophalen….en dat ging dan wel van de kostbare trainingstijd af…..maar afijn, de geweldige spelervaring en conditie hebben daar zeker niet onder geleden hahaha!
  Het was voor velen een onvergetelijke dag en daarbij mag vooral benoemd en geprezen worden…..de geweldige organisatie.
  Naast het uiteindelijke voortreffelijke buffet was er ook voor aanvang en tussendoor allerlei heerlijke Molukse hapjes te verkrijgen.
  Daarnaast hebben zeer actief betrokken personen op allerlei manieren sponsoren bereid gevonden om een bijdrage te leveren om deze dag te doen slagen.
  De opkomst was groot, maar vooral de enorme fijne sfeer was debet aan een sportief verlopen dag.
  Wij hebben deze dag, als genodigden nabestaanden van Joop Janssen en als kinderen en soulmate van hem als zeer bijzonder fijn ervaren en ook de aandacht die geschonken is aan de oude herinneringen op schrift en met foto’s binnen in de kantine.
  Omdat Joop Janssen, mijn soulmate dit niet heeft kunnen mee maken, wil ik dit in zijn naam graag doen. Ik weet, dat hij dit alles zeer had gewaardeerd en hij vooral had genoten van alle fijne contacten en dat hij blij zal zijn, dat alles gewoon, ook na zijn heengaan zijn doorgang vindt.

  Herinneringen

  Ze zijn ons maar geleend
  de vele mooie dingen
  die, lief vertrouwd en veilig
  ons dagelijks omringen.

  Het is ons maar geleend
  gezondheid, welvaart, leven.
  En wij pakken het aan
  als was het ons gegeven.

  Het is ons maar geleend
  alles waarvoor wij sparen
  alles wat we beginnen
  alles wat we bewaren

  Ze zijn ons maar geleend
  de vele aardse dingen
  maar ons onbetwistbaar
  eigendom zijn de HERINNERINGEN

  Gedicht van Karel Uiterwijk
  Aangereikt aan mij door mevrouw Ibrahim (Yogyakarta 2009)
  Gids van Joop Janssen in 2007

 4. fransb

  Reactie op Henny Veerman,prachtig gedicht,zouden een hoop mensen eens over na moeten denken.En het was zaterdag inderdaad een erg gezellige dag,maar wel erg heet hoor.

  Gr. Frans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑