Sportclub Doesburg heeft de eerste competitiewedstrijd in 6C van het nieuwe seizoen met ruime cijfers gewonnen. Thuis werd Westendorp met 5-2 over de knie gelegd. Trainer Rob Jansen, die samen met John Trentelman nieuw voor de groep staat, spreekt van een fijne competitiestart. Maar Jansen denkt aan een groter doel; tien nieuwe spelers succesvol inpassen en volgend seizoen A-junioren laten instromen.


Doesburg speelde zondagmiddag het eerste half uur goed. Het kwam snel tot scoren en bij de rust leidde het team met 3-1. Na de pauze liep het team van Jansen en Trentelman uit naar 5-2.


‘Bij vlagen werd er goed gevoetbald. We hadden de tegenstander direct na het beginsignaal bij de keel. Na de pauze maakten we achterin wat foutjes. We scoren vijf keer, dat is mooi. Maar we krijgen ook twee doelpunten tegen. Daar moeten we aan werken’, aldus Jansen.


Gelijkwaardigheid
Doesburg eindigde vorig seizoen in de onderste regionen van de zesde klasse. Na het opstappen van trainer Rob Teering, het afmaken van het seizoen door interim-trainer Ralph Hartgers, staan sinds kort de Doesburgers Rob Jansen en John Trentelman voor de groep.


Oud-speler Jansen: ‘We functioneren op basis van gelijkwaardigheid. De trainingen doen we altijd samen, maar door mijn werk kan ik niet altijd op zondag aanwezig zijn. Daarom neemt John de wedstrijdbespreking voor zijn rekening’.


Plezier
Jansen en Trentelman zijn aangesteld met het oog op de toekomst. ‘Onze opdracht is om tien nieuwe spelers in te passen. Daarnaast willen we volgend seizoen A-junioren laten instromen om zo de selectie breder en sterker te maken’, aldus Jansen.


De verwachtingen voor dit seizoen moeten ambitieus maar reëel zijn. Jansen: ‘Als de jongens conditioneel sterk worden en blessurevrij blijven, dan kunnen we bovenin meedraaien. Maar er is helemaal geen druk. Plezier in het spel, daar gaat het om. John en ik zijn erin gestapt op Sportclub Doesburg te helpen en te verbeteren. Dat is een heel proces. Maar de eerste overwinning is binnen. Volgende week spelen we uit tegen VVL’.