Dit jaar bestaat het Doesborghsche Schaakgenootschap (DSG) 141 jaar. Sinds mensenheugenis wordt het nieuwe seizoen geopend met een simultaan tegen de clubkampioen. Dit jaar is de simultaanaangever Eric Langedijk.

 

photo-284‘Zo’n simultaan is de ideale manier om de sfeer binnen de vereniging te proeven. Natuurlijk doe je er aan mee om te winnen, maar tussen de zetten door is er alle tijd voor uitwisseling van ervaringen, overleg, kennismaking’, aldus voorzitter Jan Ravensteijn van DSG.

 

Dit jaar is de simultaangever Eric Langedijk, die momenteel grotere bekendheid geniet vanwege zijn uitvoeringen van Canto Ostinato dan op grond van zijn ingenieuze matvoeringen. Ravensteijn: ‘Dat dit niet terecht is, kunt u nu zelf ervaren’.

 

Huisschakers, schakers die vroeger hebben geschaakt maar zijn vergeten dat het ooit hun hobby was en verder iedereen die er prijs op stelt eens een avond na te denken, zijn op maandag 1 september om 20.00 uur welkom in De Bonte Os in de Ooipoortstraat 9 in Doesburg. Deelname is gratis.