Schaatser Renske Winters prolongeert sprinttitel

Renske Winters uit Doesburg is erin geslaagd om weer wereldkampioen schaatsen te worden op de discipline sprint in de leeftijdscategorie 35-39 jaar. Op de snelle baan van Salt Lake City in de VS versloeg ze haar concurrenten.


Voorafgaand aan het WK Sprint in Salt Lake City vond de voorbereiding in Calgary plaats, waar wedstrijden gereden konden worden en al vast aan het tijdsverschil en de hoogte gewend kon worden.

 

In Calgary reed Winters twee persoonlijke records op de 3.000 meter (6 seconden sneller dan haar vorige toptijd) en op de 1.500m (0,8 seconde sneller). De vorige persoonlijke record reed ze ook in Calgary.

 

In Salt Lake City was er nog een kleine week om voor te bereiden op het WK Sprint. ‘Dat Salt Lake City nog weer hoger ligt dan Calgary, was nog wel te merken de eerste paar dagen. Niet te veel meer trainen en de juiste dingen doen om scherp te worden was het motto’, zo laat Winters bij thuiskomst in Doesburg weten.

 

Op zowel zaterdag en zondag werden er de 500 en 1.000 meter gereden. Over deze sprintvierkamp werd het klassement opgemaakt. Winters had dit jaar niet veel concurrentie en prolongeerde haar wereldtitel.

 

Hiermee heeft Winters in totaal vier sprinttitels gewonnen, in vier achtereenvolgende jaren. ‘Het seizoen zit er nu op en eerst is er een rustperiode. Vanaf april ga ik weer rustig opbouwen voor het nieuwe seizoen’, aldus Winters, die op de terugreis naar Nederland haar koffer met de award kwijtraakte.

Renske Winters

 

2 reacties

  1. Renske Winters

    Helaas nog niets gehoord van de KLM over mijn koffer…. Als het goed is zou ie vanmorgen aangekomen zijn op schiphol. ga er van uit dat ik um binnenkort wel weer terug heb. Zou wel fijn zijn 😉

  2. fam ruijfrok

    gefeliciteerd door je buren,knappe prestatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑