Op woensdag 20 maart vond de Kick-off plaats van het project ´Mijn idee, een goed idee?!´, dat van start gaat in de gemeenten Doesburg, Duiven en Westervoort. Dit project biedt starters en aspirant-ondernemers in recreatie en toerisme ondersteuning bij het omzetten van hun idee naar een ondernemingsplan. De wethouders toerisme en recreatie van de gemeenten hebben gezamenlijk de officiële aftrap gedaan van het project.

 

Het traject voor deelnemers bestaat uit vijf workshops voor het schrijven van een ondernemingsplan. Daarnaast wordt persoonlijk advies aangeboden op het gebied van bijvoorbeeld marketing en promotie, regelgeving, financiën of veiligheid.

 

Het project gaat binnenkort van start met een gratis informatieavond voor geïnteresseerden. Deze vindt plaats op donderdag 4 april 2013 om 19.30 uur in het Stadhuis van Doesburg, Philippus Gastelaarsstraat 2 te Doesburg.

 

Uniek aan dit project is dat nauw met de gemeenten wordt samengewerkt, zodat deelnemers direct de haalbaarheid van hun idee zien, zo laat de gemeente Doesburg weten. Eventuele problemen worden op die manier vroegtijdig voorkomen.

 

Volgens de gemeente zijn er goede ervaringen met dit project opgedaan in andere regio´s, waar zo´n 7 (aspirant-)ondernemers per gemeente deelnamen en tweederde van de plannen ook daadwerkelijk is uitgevoerd. De financiering van dit project komt vooral van de gemeenten, Kamer van Koophandel Centraal Gelderland en Rabobank De Liemers.

 

Deelnemers aan het project betalen een bijdrage van 99 euro voor vijf workshops en persoonlijke advisering. De ondersteuning duurt ongeveer vijf maanden. Wie meer informatie wil of zich wil aanmelden voor de informatieavond op 4 april, kan daarvoor terecht op www.mijnidee-goedidee.nl.

Mijn idee goed idee