Renske Winters, zesvoudig en regerend wereldkampioen op de schaats in de leeftijdcategorie 30 tot 40 jaar, is aanwezig tijdens de Beinum-RUN op zaterdag 22 september. De Doesburgse zal de warming-up voor de deelnemers van de hardloopwedstrijd verzorgen.


‘Tevens zal ze tijdens het wijkfeest korte introducties van haar Bootcamp verzorgen’, aldus Jelle Koning, voorzitter van de Wijkraad Beinum en initiator van de Beinum-RUN. Winters verzorgt sinds kort Bootcamp-trainingen in Doesburg.


Zaterdagochtend om 10.00 uur start de Beinum-RUN op de parkeerplaats bij de supermarkt Deka op de Beinum. De afstanden die gelopen kunnen worden zijn 3,5, 7, 10,5 en 14 kilometer. De Beinum-RUN wordt gehouden tijdens Nationale Burendag. Dit jaarlijkse wijkfeest vindt op 22 september plaats van 10.00 tot 14.00 uur op de parkeerplaats bij de DEKA-supermarkt.


Vorig jaar werd de Beinum-RUN voor het eerst gehouden. Jente Baars werd toen uitgeroepen tot winnaar van de eerste Beinum-RUN. Totaal namen twaalf hardlopers deel aan de eerste editie. Deelnemers kunnen zich inschrijven door een mail te sturen naar de Wijkraad Beinum.