Leerlingen van basisscholen uit Doesburg kunnen 29 september weer knutselen tijdens het jaarlijkse evenement Creatief-in in de Grote Martinikerk in Doesburg. Vorig jaar namen er bijna tweehonderd kinderen deel aan de Doesburgse knutseldag. Creatief-in begint om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur.


De zomer loopt ten einde en de herfst staat voor de deur. Dan breekt de tijd weer aan om aan het knutselen te gaan. De start daarvoor kan gemaakt worden in de Martinikerk van Doesburg want op zaterdag 29 september vindt daar de jaarlijks terugkerende Creatief-in plaats, zo laat de organisatie weten.


Alle basisschoolleerlingen van Doesburg, Angerlo en omstreken zijn op die zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur van harte welkom om te komen knutselen in de Grote Martinikerk van Doesburg. ‘Je kan er bijvoorbeeld een rups maken,of een tassenhanger. Je kunt er plakken, verven, timmeren, kleien, een draadpoppetje of een dennenappel beestje maken en nog veel meer. Er staan 15 lange tafels klaar, waaraan je fijn kunt werken’, aldus Jurriens namens de organisatie.


Veel kinderen weten de weg naar de Martinikerk te vinden om aan dit jaarlijkse evenement mee doen. Zo werden er vorig jaar bijna 200 kinderen geteld. De Creatief-in wordt georganiseerd door Stichting Manifestaties Martinikerk Doesburg


Bij alle tafels zijn tenminste twee vrijwilligers aanwezig om de kinderen te assisteren bij het maken van de mooie werkstukken. Voor nog heel jonge kinderen, die wat meer hulp nodig hebben, is het fijn als vader, moeder, opa of oma mee komt. Het is belangrijk dat de kinderen oude kleren aantrekken, waarop geknoeid kan/mag worden, want de kleren kunnen best heel vies worden.


De bibliotheek is die middag ook weer vertegenwoordigd. Alle bekroonde kinderboeken van 2012 zijn er te zien. Je kunt aan een spel meedoen en tevens kun je er ook nog iets leuks maken.


Het belooft dus weer een geslaagde middag te worden en dat voor maar 1 euro per deelnemend kind. Het is handig om een tas of een doos mee te nemen waarop de naam staat, zodat ieder kind zijn/haar werkstuk(ken) weer makkelijk mee naar huis kan nemen.