Voor de derde maal vertegenwoordigt Marijke Schellekens Doesburg tijdens HANSEartWORKS, het jaarlijkse kunstevenement voor Hanzesteden. Het evenement wordt in juni 2013 gehouden in het Duitse Herford.


‘Ik ga naar de HANSEstreetartWORKS in Herford’, laat Schellekens weten op Facebook. ‘Unaniem vond men in dat ik met dit idee Doesburg dit jaar mocht vertegenwoordigen. Visioenen is het thema. Op vier panelen van 160 bij 120 centimeter die aan elkaar worden gezet met bijvoorbeeld deurscharnieren en als een kamerscherm neergezet, maak ik foto’s van 80 bij 120. Fotocollages met visioenen van ruimte, rust, en het geluksgevoel dat buiten zijn kan brengen.’


Daarnaast gebruik Schellekens drie strandstoelen. Schellekens: ‘Die ga ik bekleden met fotocollage’s die de drukte van het dagelijks leven voorstellen. De bedoeling is dat mensen in de strandstoelen gaan zitten en de drukte zo achter zich laten en naar het visioen kijken. Leuk om deze installatie te mogen verwezenlijken’.


HANSEartWORKS vindt plaats van 13 tot 16 juni in Herford, ruime twee rijden vanaf Doesburg. Totaal nemen 33 kunstenaars uit diverse internationale Hanzesteden deel aan het kunstevenement. Schellekens vertegenwoordige Doesburg ook al in 2011 toen HANSEartWORKS in Litouwen werd gehouden. En in 2010 toen het in Parnü, Estland werd gehouden. Voor DoesburgDirect.nl blogde ze diverse malen over haar deelname in 2011.


Foto: JdW Fotografie