De Protestantse Gemeente Doesburg/Angerlo maakt donderdagavond 31 januari in de Galluskerk in Angerlo de winnaar bekend van de gedichtenwedstrijd. 31 Januari is het ook nationale gedichtendag, de start van de poëzieweek die als thema heeft: ‘Muziek en Poëzie’.


De ontknoping van de gedichtenwedstrijd zal dan ook uitgebreid worden omlijst met gedichten en muziek. Willem Berendsen, vaste bespeler van het Walckerorgel in de Grote- of Martinikerk, zal op de piano acteren. Eva Peet is pas zestien en een enthousiaste harpiste. Komend voorjaar doet ze mee aan het prinses Christina Concours en een paar maanden geleden speelde ze bij een lezing door Adriaan van Dis.


Rianne van Deelen speelt al acht jaar klarinet. Ook zij doet mee aan het prinses Christina Concours. Rianne en Eva zijn klasgenoten op het Stedelijk Lyceum in Zutphen. Al vier jaar maken zij samen muziek en dat zullen ze ook deze avond doen.


Petra Spaan is docent geschiedenis en heeft een passie voor het vertellen van verhalen. Begeleid door dwarsfluit zal zij een poëtisch, oud Japans verhaal vertellen.


Jan Ravensteijn wordt in de regio veel gevraagd om gedichten voor te dragen. Deze avond zal hij een indruk geven van de manier waarop dichters van naam en faam met het thema van de poëzieweek zijn omgesprongen.


Jan Vijn is fotograaf en dichter. Hij publiceerde in diverse tijdschriften en verzamelbundels. In 1996 verscheen zijn eerste bundel met als titel ‘ Wat er nog toe doet’. Zij gedichten nemen vaak een verrassende wending. Jan Vijn zal voorlezen uit eigen werk.


De avond in de Galluskerk begint om 20.00 uur. Vanaf half acht kan men binnenlopen. De toegangsprijs bedraagt 5 euro. De koffie en thee bij de ontvangst zijn gratis.