Om de Doesburgse Grote- of Martinikerk als eventlocatie voor tentoonstellingen, lezingen en diensten als disco’s en dansfeesten te behouden, is geld nodig. Daarom is er een scheurkalender in het leven geroepen met als doel om geld op te halen.

De kerk in Doesburg is een markant en beeldbepalend gebouw. Het gebouw wordt door iedereen gebruikt voor tentoonstellingen, lezingen, diensten en zelfs disco’s en dansfeesten. Het is daarmee veel meer dan een kerk, het is eigenlijk de grootste woonkamer van Doesburg.

Het onderhoud en beheer van zo’n groot monument kost heel veel geld. Dit geld wordt bijeengebracht door subsidies, giften en verhuurinkomsten. Het blijft een uitdaging om ieder jaar de eindjes weer aan elkaar te knopen. Een aantal doesburgers heeft daarom het initiatief genomen om geld in te zamelen door het uitgeven van een scheurkalender 2020.

Ieder bedrijf of particulier kan één of meerdere dagen “plukken” en zelf inkleuren. Als bedrijf kun je speciale acties onder de aandacht brengen of misschien een jubilerend werknemer in het zonnetje zetten. Je kunt een felicitatie plaatsen, iemand ten huwelijk vragen, iemand bedanken, herinneren. Je kunt het alleen of met een vriendengroep doen. Je kunt natuurlijk ook een dag kopen gewoon omdat het kan.

De scheurkalender zal in november in een oplage van circa 5.500 stuks gedrukt en vervolgens huis-aan-huis in Doesburg verspreid worden. Ook bestaat de mogelijkheid een aantal kalenders te bestellen om zelf weg te geven. Voor bedrijven is er de mogelijkheid om jaar- of maandsponsor te worden en op die manier voor langere periode onder de aandacht te komen.

Een dag boeken kan heel eenvoudig. Ga daarvoor naar www.doesburgsescheurkalender.nl en klik op “pluk je dag”. Je krijgt dan een kalender te zien waar je de dag(en) aanklikt en onder de kalender vul je je gegevens in.

De initiatiefnemers voelen zich enorm gesteund door de bijna 20 vrijwilligers die zich hebben aangemeld om te helpen. Burgemeester Loes van der Meijs en voormalig burgemeester Hermen Overweg zijn bereid gevonden om als ambassadeur op te treden voor deze inzameling.

De Doesburgse Scheurkalender is financieel ondergebracht bij de Stichting Behoud en Exploitatie Martinikerk. Deze stichting zorgt al jaren voor het onderhoud en beheer van de kerk.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.