Om het tekort aan vrijwilligers bij evenementen terug te dringen, komt er in Doesburg een zogeheten evenementenproeverij. Hierbij kunnen evenementenorganisatoren zich presenteren aan potentiële vrijwilligers.

De evenementenproeverij staat gepland in de Gasthuiskerk op maandag 11 maart van 19.00 tot 21.30 uur. Diverse organisaties presenteren zichzelf aan belangstellenden die een steentje willen bijdragen bij het organiseren van evenementen.

Het ‘datingevent’ tussen organisatoren en potentiële vrijwilligers heeft als doel om het tekort aan vrijwilligers terug te dringen. Evenementen kampen de laatste jaren met een toenemend tekort aan vrijwilligers. De situatie is in sommige gevallen zo schrijnend dat het doorgaan van evenementen op de tocht komt te staan.

Afgelopen tijd kwamen in Doesburg diverse noodkreten naar buiten vanwege vrijwilligerstekort. Zo ging er in december nog een streep door de jaarlijkse succesvolle Hanzedag. Intussen is een nieuw bestuur aangetreden en zijn de Hanzefeesten gered.

Ook de Doesburgse Kadedagen heeft problemen gekend. Ook daar is een nieuw bestuur aangetreden om het evenement te redden.

Een veelgehoord geluid vanuit organisatoren is dat het door nieuwe regelgeving steeds lastiger wordt om het enthousiasme te behouden. Hierdoor haken vrijwilligers eerder af.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.