De Schilderschool in Doesburg komt met een bijzondere actie. In de periode tussen carnaval en Pasen komt het met een serie van avonden, waarbij per avond een andere tekst centraal staat. Stilte en rust spelen hierbij een centrale rol.


‘Stilte en rust zijn voor veel mensen zeldzaam. Direct na Carnaval op weg naar Pasen krijgt u de kans om wekelijks een baken van rust te beleven. In deze veertigdagentijd is het thema vriendschap. We lezen met elkaar een tekst die we in stilte laten bezinken. Met behulp van een associatieoefening proberen we dit te vertalen naar een eigen beeld. Elke week een andere techniek en in stilte werken we met kleur, ritme en symboliek. Ervaring is absoluut geen noodzaak’, aldus André Bikker van De Schilderschool.


Het is een serie van vijf avonden, waarbij per avond een andere tekst centraal staat. Bikker: ‘Elke avond drukken we ons uit met een ander materiaal. Het is ook mogelijk om één avond te komen. Wees niet bang voor het witte doek want praktische begeleiding helpt u verder. Het is zéér de moeite waard om zo met de tekst en uw handen bezig te zijn en minder met uw hoofd’.


De avonden worden gehouden in De Schilderschool, Oranjesingel 16, Doesburg op woensdag van 20.00 tot 22.00 uur. De data zijn 20 en 27 februari, 6, 13 en 20 maart.


Deelname is mogelijk via een strippenkaart of als men alle keren kan komen mag men ook voor een vast bedrag voor vijf avonden intekenen. Koffie, thee en gebruik van schilderezels, olie- en acrylverf, Oost-Indische inkt, penselen, papier en schilderdoeken zijn inbegrepen. Een losse avond kan ook, dan betaalt men 15 euro.


Meer informatie en opgaven kan via André Bikker, 0313-438470 of via het opgave formulier op www.schilderschool.info. Er is ruimte voor maximaal 12 deelnemers. Het programma is geschikt vanaf 18 jaar. Ervaring is niet van belang, het gaat om de beleving van de tekst en de stilte.