Op vrijdag 20 november om 20.00 uur is biografe Annejet van der Zijl te gast in Gasthuiskerk Doesburg. Van der Zijl schreef de biografieën van Annie M.G. Schmidt, prins Bernhard en Gerard Heineken.

Ze begon haar carrière als journaliste maar stortte zich later op het schrijven van boeken. Haar boek Sonny Boy werd verfilmd.
Van der Zijl won de Gouden Ganzenveer vanwege haar grote betekenis voor het geschreven en gedrukte woord in Nederland. Van der Zijl was in augustus een van VPRO ’s Zomergasten.

 

In haar eerste boek, Jagtlust, vertelt Van de Zijl de geschiedenis van het Gooise landgoed Jagtlust dat gedurende de jaren vijftig en zestig uitgroeide tot een artistieke vrijplaats.

 

Het nieuwe boek van Annejet van der Zijl verschijnt half november bij uitgeverij Querido. De Amerikaanse prinses, waaraan Van der Zijl vier jaar werkte, beschrijft het turbulente en tot de verbeelding sprekende leven van Allene Tew (1872-1955), de peetmoeder van prinses Beatrix.

 

De bijeenkomst is bij te wonen voor 13 euro per persoon. Kaarten kunnen worden geboekt via www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

 

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFit DoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, Dierendingen, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk Doesburg en Hotel Doesburg.