Zondag 3 februari : Preek van de leek in Doesburg met schrijfster Esther Gerritsen over : Is uw oog boos omdat ik goed ben? Kun je kwaad doen aan de één  door goed te zijn tegen de ander?

Esther Gerritsen gaat het hebben over een aanstootgevende gelijkenis (over de arbeiders in de wijngaard) die Jezus vertelt. Goedheid roept boosheid op. Hoe kan dat? De schrijver Margalit zei eens dat er nooit vrede komt als de mensen alleen maar gerechtigdheid willen.

Voor vrede heb je ook vergeving nodig en moet er geslikt worden. Het leven verdeelt niet eerlijk. Kijk alleen maar naar gezondheid of naar de plek waar je geboren wordt, het gezin waarin je opgroeit. Daar zit allemaal geen rechtvaardigheid in en de mens kan dat niet zomaar oplossen.

Kunnen we accepteren dat we minder krijgen dan een ander? Waarom is het zo moeilijk om tevreden te zijn, als je denkt dat anderen het beter hebben? Hoe zit het met dat boze oog van ons?

Esther Gerritsen (geb. 1972) groeide op in Gendt bij Nijmegen. Ze heeft vele prachtige romans op haar naam staan. In 2016 schreef ze het Boekenweekgeschenk ‘Broer’. Haar laatste boek is ‘De Trooster’(2018) .  De lezers van Trouw kozen ‘De trooster’ van Esther Gerritsen als mooiste boek van 2018.

De Preek van de Leek op 3 februari begint om 16.00 uur. De Martinikerk is vanaf 15.30 uur voor koffie, thee en ontmoeting. Na afloop is er een hapje en drankje. De toegang is gratis. Er is een collecte om de onkosten te bestrijden

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.