Op zaterdag 2 januari wordt in de Gasthuiskerk in Doesburg ‘Schuberts Winterreise’ gespeeld. Het concert wordt uitgevoerd door bariton Mattijs van de Woerd en pianist Jacobus den Herder en begint om 20.00 uur.

Bariton Mattijs van de Woerd en pianist Jacobus den Herder vertolken Schuberts Winterreise, een cyclus van 24 liederen voor zangstem en piano. Volgens de Duitse componist Wolfgang Hufschmidt symboliseert deze winterreis een zoektocht van de mens naar zichzelf.

De wereldberoemde liederencyclus van Schubert is een van de toppen in het vocale hooggebergte, en een waar eigenlijk geen enkele klassieke zanger omheen kan. Van der Woerd won er de eerste prijs mee bij de Wigmore Hall International Song Competition.

Pianist Jacobus den Herder begeleidt bariton Van de Woerd in Schubert’s melancholische zoektocht door de ijzige natuur. Aan de hand van dit uitzonderlijke duo kan het publiek zich laten onderdompelen in een sferisch en ontroerend ijsbad van prachtige muziek. De reis voert via liederen als Gute Nacht en Die Wetterfahne en langs de Wasserflut en het Irrlicht naar Der stürmische Morgen en verder…

De toegang voor dit concert bedraagt 13 euro per persoon.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFit DoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, Dierendingen, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgHotel Doesburg en Slaapspecialist Ralph Klaassen.