In de Doetinchemse bibliotheek vindt op zaterdag 7 februari de kwartfinale plaats van De Nationale Voorleeswedstrijd. Er wordt voorgelezen door de winnaars van de 23 basisscholen van de gemeentes Doesburg, Bronckhorst en Doetinchem. Seline Meijer van basisschool De Wetelaar en Fleur Meijn van basisschool de Ark zijn de kwartfinalisten uit Doesburg.

 

De kwartfinalisten strijden om twee plaatsen in de halve finale: de winnaar van de ochtend- en de winnaar van de middagsessie. Iedere deelnemer leest een aantal minuten voor uit zijn of haar favoriete boek en mag ook eigen “supporters”meenemen.De jury onder meer bestaande uit de wethouders Loes van der Meijs (Doetinchem) en Jan Engels (Bronckhorst) en schrijfster Loes Hazelaar, zal een keus maken uit de beste voorlezers.

 

De landelijke winnaar van De Nationale Voorleeswedstrijd is een jaar lang De Nationale Voorleeskampioen en krijgt naast een boekenbon een trofee mee naar huis en de wisseltrofee voor zijn of haar school. Ook mag De Nationale Voorleeskampioen zich een jaar lang kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum in Den Haag noemen. Hij of zij bepaalt mede wat het museum kan organiseren voor kinderen.

 

De Nationale Voorleeswedstrijd is een jaarlijks terugkerende voorleeswedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Door mee te doen aan De Nationale Voorleeswedstrijd ervaren leerlingen op een speelse manier dat voorlezen leuk en waardevol is. Doel is om  kinderen enthousiast te maken voor lezen in het algemeen en kinder- en jeugdliteratuur in het bijzonder. De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de openbare bibliotheken. Meer informatie op www.denationalevoorleeswedstrijd.nl of www.bibliotheekwestachterhoek.nl