Senhorst (SP): ‘Geen gedwongen vertrek Nieuwenhuis’

Anita Nieuwenhuis is niet gedwongen om als raadslid van de SP Doesburg plaats te maken voor Gerrit Hammink. Dat laat fractievoorzitter Petra Senhorst weten aan DoesburgDirect.nl, nadat er maandagochtend op twitter door enkele andere raadsleden de suggestie werd gewekt dat het om een gedwongen vertrek zou gaan.


‘Anita kan het raadswerk niet langer combineren met een drukke baan. Zij deed VROM en dat heeft Gerrit Hammink in het verleden ook gedaan. Gerrit hoeft hierdoor niet meer te worden ingewerkt. We kunnen dus gewoon doorgaan. De wisseling is gebeurd in overleg met alle andere mensen op de lijst’, aldus Senhorst.


Fractievoorzitter Piet Vree van de Stadspartij bedankte maandagochtend per twitter Nieuwenhuis voor haar inzet en voegde er aan toe: ‘jammer dat je plaats moest maken’.


Ellen Mulder-Metselaar van de VVD noemt het ‘wel apart dat de nummer vijftien op de lokale SP-lijst nu opeens de nummer vijf gaat vervangen’. Ze vraagt zich af of de rest niet wil. Raadslid Yvonne Irving van de PvdA reageert met: ‘Ja, vreemd he. Wat doen ze dan op de lijst? Dat er een of twee niet kunnen okay. Maar tien?’.


Senhorst laat weten het niet fijn te vinden dat dergelijke twitterberichten worden verstuurd. ‘Maar het heeft niet zoveel zin om hierop te reageren’, aldus Senhorst.


Gerrit Hammink was jarenlang actief als raadslid van de SP. Hammink wordt door velen gezien als een van de betere raadsleden van de afgelopen jaren. Hammink stond vooral bekend om zijn politieke vechtersmentaliteit.

14 reacties

 1. Ellen Mulder- Metselaar

  Het is jammer dat Anita vertrekt, ze was en is een goed raadslid daar is geen enkele discussie over. Het is verder gewoon opvallend dat er zoveel mensen bedanken that’ s all!

 2. Yvonne Irving PvdA

  Twitter is juist het medium om snel berichten Het maakt politiek En zie hier het werkt! Dat 9 beoogd raadsleden hun plek laten schieten is wel wonderlijk. Je staat op een kieslijst omdat je raadslid wilt worden dat is zelfs je recht!
  Heel jammer dat Anita vertrekt samenwerken met haar was zeer prettig. Het is inderdaad een hele klus om een volle werkweek te combineren met raadswerk.

 3. robert duis

  “Raadslid zijn en tegelijkertijd een drukke baan hebben”……

  Vinden wij het dan vreemd dat het “Va et Vien” van Raadsleden in de Politiek lijkt op het Selectiebeleid van Louis van Gaal bij het Nederlands Elftal?

  Continuïteit: ZERO.

  Misschien is het handiger om mensen die GEEN WERK hebben tot Raadslid te benoemen?
  Dat lost veel op: Weer een persoon die aan het WERK kan en ook een persoon die aan het WERK blijft, hetgeen de continuïteit zal verbeteren.

  Zou interessant zijn om eens een analyse te maken van de Raadsleden van Doesburg: “Hoe lang en hoe intensief de dames en de heren Raadsleden (gemiddeld) met hun werk bezig zijn geweest?
  Ik denk dat wij dan schrikken!

 4. W van Dooren

  mijn vraag is eigenlijk, hoelang zat ze als raadslid, hoeveel wachtgeld en gouden handdruk krijgt ze voor al die “jaren”..en als iemand dit niet kan kombineren vraag ik mij af wist men dat niet voor die tijd?

 5. Jos van der Beek

  Meneer van Dooren Dsp staat er voor bekend dat ze geen wachtgeld nemen .dus als u reageerd laat u dan eerst voorlichten

 6. robert duis

  Beste Joke …..Hadden wij niet met de heer Richard Kok afgesproken, dat wij allemaal onze voornaam – en onze achternaam bij reacties op http://www.doesburgdirect.nl bekend zouden maken?

  Ja …wij weten dat de SP …geen “wachtgeld” neemt en dat de SP een deel van het salaris in de gemeenschappelijk PARTIJ – “POT” stopt ….heel edel, heel nobel, heel sociaal!

  Maar dat neemt allemaal niet weg dat W. van Dooren (ook geen voornaam) met mij en met vele burgers (Doesburgers) vaststellen:

  “Dat met het “begin en vertrek” beleid van Raadsleden nogal behoorlijk nonchalant wordt omgesprongen”.

  Let wel: in alle Gemeenten en bij alle Partijen.

 7. henk beijen

  Beste Robert,dit gaat niet op voor de Stadspartij Doesburg. Dus niet bij alle partijen.

 8. Will van Dooren

  @ Joke google maar eens op wachtgeld en sp en je zult zien dat ze het wel hebben aangenomen maar het is maar hoe je het bekijkt en mijn vraag staat nog steeds hoe staat het met de “na” betaling van Anita Nieuwenhuis voor al die “jaren” het is maar een vraag.

 9. Ellen Mulder-Metselaar

  Beste Reageerders,

  Er is geen sprake van wachtgeld voor een raadslidmaatschap laat staan een gouden handdruk. Ik zelf maak voor de gemeente Doesburg ongeveer 35-40 uur per week voor een onkostenvergoeding. De telefoonkosten en de oppas-kosten kunnen dit niet eens dekken! Het zou goed zijn om wellicht duidelijker te maken wat het werk van een raadslid is, dat is een schone taak voor de raad. Ik zal dit meenemen naar het Fractievoorzitters-overleg.

  Met vriendelijke groet,

  Ellen Mulder-Metselaar
  Fractievoorzitter VVD

 10. Richard Kok

  Prima uitleg Ellen.

 11. robert duis

  Beste Henk Beijen,

  Neem mij niet kwalijk dat ik de STADSPARTIJ “meenam” in mijn verwijt.

 12. Appie van der beek

  En dat klopt helemaal Ellen, daarnaast is bij ons het werk van een fractieassistent net zoveel werk en dan wordt dit in Doesburg helemaal niet vergoed. Maar goed dat heb ik persoonlijk graag over voor onze mooie stad.

 13. ineke van Elk

  Er is slechts sprake van wachtgeld bij voortijdig vertrokken wethouders. Dit is zeker niet het geval bij fractievoorzitters, raadsleden en fractieassistenten.(laatsgenoemden krijgen helemaal geen vergoeding) Raadsleden krijgen slechts een schijntje vergoeding als je kijkt hoewel werk er moet worden verricht . Daar zal iemand nooit over klagen want je kiest er bewust voor, maar het is wel jammer dat een ieder die aan de zijlijn – en slechts van de hoed en de rand weet- kritiek uit die absoluut niet gefundeerd is.

 14. Richard Kok

  Ik zie nu op de kandidatenlijst van de Stadspartij Doesburg dat Anita Nieuwenhuis is overgestapt naar de Stadspartij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑