SP Doesburg in gesprek met thuiszorgmedewerkers

De SP Doesburg houdt op maandagavond 19 november in speeltuin Kindervreugd in Doesburg een avond voor alle thuiszorgmedewerkers in Doesburg. Aanleiding is de toenemende onrust, met name rond de hulp bij het huishouden. De avond is toegankelijk voor alle mensen die werken in de thuiszorg in Doesburg. Lokatie is Speeltuin Kindervreugd aan de Marijkelaan. Aanvang 19.30 uur, zaal open 19.00 uur.


Bestuurslid Alexander van Hattum van de SP: ‘Er is op dit moment van alles gaande in de thuiszorg, en daar willen we het over hebben met de mensen die dit belangrijke werk uitvoeren. Thuiszorgers zijn bang om hun werk te verliezen en vragen zich af of hun cliënten straks nog wel de hulp zullen krijgen die ze nodig hebben.’


Onlangs stelde de Doesburgse raad de tarieven vast die de instellingen voor hulp bij het huishouden mogen berekenen. De gemeente wil in samenwerking met de thuiszorgleveranciers gaan voor een goede kwaliteit van hulp tegen redelijke kosten.


Van Hattum: ‘De vraag is hoe de nabije toekomst eruit ziet. Het nieuwe kabinet wil de hulp bij het huishouden voor het grootste deel van mensen gewoon afschaffen, de gemeenten krijgen er vanaf 2015 nog maar een kwart van het geld voor om iets te regelen. Dat willen we zo niet laten gebeuren, want het zal leiden tot ellende voor de cliënten en massaontslagen in de sector’.

1 reactie

 1. D.Smith

  Geweldig, dat wij thuiszorg medewerksters zoveel steun krijgen van de SP, samen moeten wij dit aanpakken!!!!!!
  Als wij actie moeten gaan voeren, dan zullen we dit doen, voor onze klienten en voor ons baanbehoud….
  Het is te krankzinng voor woorden, ik weet dat er vele collegaatjes van mij deze avond zullen bij wonen…

  SAMEN GAAN WE DE STRIJD AAN !!!!!!

  D.Smith….
  STMG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑