Al een aantal jaar wordt tijdens Serious Request ook Serious Rescue gehouden.  De reddingsbrigades trekken dan met een aantal boten over het water richting de plaats waar dat jaar het Glazen huis staat. Dit jaar gaat de route van Arnhem naar Enschede. Doesburg is in de route opgenomen en daar zouden de boot bemanningen gewisseld worden en bij 0313 een lunch worden genuttigd.


De IJssel staat aardig hoog op dit moment en een mistdeken ontneemt deze middag het zicht. In de verte komen er wat lichtjes aan en begeleid door twee boten van Rijkswaterstaat komt de stoet van boten aan. De mooie passantenhaven biedt voldoende ruimte voor alle boten.


Het is mistig en dat wordt nog niet heel veel beter. Helaas moet er besloten worden om hier te stoppen omdat het niet verantwoord is om met deze vloot verder te varen op de mistige IJssel naar Zutphen.


Gelukkig staat het water zo hoog dat de weg die normaal naar de loopbrug van de passantenhaven leidt zo ver onder water staat, dat hier al een deel van de boten met trailers uit het water kunnen worden gehaald. Gelukkig is ook de watersport vereniging de Oude IJssel in de buurt en kunnen ook daar op de trailer helling boten uit het water worden gehaald. Na twee uur is dat allemaal voor elkaar en gaat de stoet auto’s met boten naar de nachtrust plaats in Zutphen.


Tip:
Bekijk hier foto’s op Facebook van Serious Rescue