Shura Lipovsky treedt op zaterdag 21 maart in Gasthuiskerk Doesburg op met een programma van verhalen en liederen uit de Jiddische traditie. Bart Lelivelt begeleidt haar op accordeon. Het programma begint om 20.00 uur.

 

Kaarten kosten 15 euro (inclusief pauzedrankje) en zijn verkrijgbaar bij de VVV Doesburg (0313-479088), of voor aanvang bij de Gasthuiskerk, Gasthuisstraat 41 in Doesburg.

 

De Nederlandse Shura Lipovsky wordt wel de diva van het Jiddische lied genoemd. Door haar optredens in Europa, Scandinavië, Israël, Rusland en de Verenigde Staten geniet zij wereldwijd bekendheid en is zij een van de sleutelfiguren bij de revival van het Jiddische lied.

 
Lipovsky is een voorvechtster van het behoud van het Jiddische culturele erfgoed. Met het schrijven en uitbrengen van chassidische verhalen en Jiddische liedjes wil zij ervoor zorgen dat de oude muzikale traditie van Europese Joden wordt voortgezet. Naast haar werk als singer/songwriter en componist geeft zij masterclasses, cursussen en workshops.

 

De Haagse Shura Lipovsky studeerde zang bij Margreet Honig en Yiddish aan de Oxford Summer-University en in het Maison de la Culture Yiddish (MCY) in Parijs. Lipovsky deed een dansopleiding aan het Nederlandse Instituut voor volksdans.

 

Bart Lelivelt studeerde accordeon bij Miny Dekkers. Hij trad op met onder andere het Charivari trio, en nam deel aan producties van het Radio Filharmonisch Orkest, het KCO en het Nederlands Blazers Ensemble.

Schermafbeelding 2015-03-16 om 12.30.04