Op zondag 3 april staat Doesburg in het teken van sieraden. Dat vindt het evenement Sieraad aan de IJssel plaats. In de Grote- of Martinikerk komen ruim 15 ontwerpers van sieraden en goudsmeden bijeen om hun werk te laten zien.

Iedere deelnemers heeft zijn of haar eigen stijl en techniek van sieraden maken. Zo werken ze onder andere met titanium, staal, zilver, goud, parels, glas, rubber of vilt. De gemaakte creaties die bij Sieraad aan de IJssel worden getoond zijn te koop voor het publiek.

Sieraad aan de IJssel wordt georganiseerd door Laura Egbers van Marjolin Goudsmid en Marcel Blok van Zilversmederij Blok, beiden bedrijfsmatig actief in Doesburg. Het is een tweejaarlijks evenement dat in 2014 voor het eerst werd gehouden.

Naast het tonen van sieraadwerk is er tijdens Sieraad aan de IJssel ook een ontwerpwedstrijd. Het thema hiervan is dit jaar ‘hoe zal mijnhals uw schoonheid dragen’. De inschrijftermijn voor deze wedstrijd is inmiddels gesloten.

Sieraad aan de IJssel start om zondag 3 april om 12.00 uur en is geopend tot 17.00 uur. Plaats van handeling is de Grote- of Martinikerk en de toegang is gratis. Het evenement is rolstoeltoegankelijk.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgSlaapspecialist Ralph KlaassenLa Boucherie en Stadshotel Doesburg.