Op de tweede zaterdag van juni is het feest in Doesburg. Dit jaar is 11 juni 2016 de dag dat de Sint-Maartensmaaltijd in de Martinikerk, de Verzamel & Curiosamarkt op de Markt en de Hanzefeesten in de binnenstad, rond de Martinikerk, worden gehouden.

De Sint-Maartensmaaltijd wordt dit jaar voor de 36ste keer gehouden. Ook dit jaar wordt de Martinikerk ingericht als een middeleeuwse feestzaal.

Er worden lange tafels opgesteld en de gehele ruimte wordt versierd met kleurige verse veldboeketten. Diverse dans- en muziekgroepen zorgen voor vermaak in stijl.

In de Martinikerk worden ongeveer 2500 gasten verwacht die aanschuiven om van de soep, een stukje brood en meloen te genieten. De kok en zijn koksmaten bereiden die dag een heerlijke Doesburgse veldsoep. Om 2500 gasten en vrijwilligers te kunnen verblijden wordt 600 liter soep gekookt.

Verzamel & Curiosamarkt
Op het sfeervolle Marktplein zijn de kramen van de Verzamel & Curiosamarkt te vinden. Ook op de Markt voor de kerk treden diverse dans- en muziekgroepen op.

Het programma wordt dit jaar verzorgd door de Maids of the Mill” uit Utrecht met hun traditionele Morris- dansen, de Meulenvelders uit Doesburg met dansen uit de regio, Celtic Wind met hun Ierse volksmuziek, Krebbel uit Arnhem met oude liederen en muziek en Datura met verrassende middeleeuwse muziek.

De waarzegster, Madame B.E.L. Azèrd is ook de hele dag aanwezig om samen met u in de kaarten naar de toekomst te kijken.

De Verzamel & Curiosamarkt duurt van 10.00 tot 17.00 uur en de Sint-Maartensmaaltijd van 11.00 uur tot 16.00 uur. De toegang tot deze evenementen is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgSlaapspecialist Ralph KlaassenLa Boucherie en Stadshotel Doesburg.