Op zaterdag 12 november arriveert Sint Nicolaas weer in ons land. Als eerste bezoekt hij dan de stad Dordrecht. Diezelfde middag nog zal de Sint met zijn pakjesboot de IJssel afreizen en zijn opwachting maken in Doesburg. Vanaf 13.00 staat er bij de tribune aan de IJsselkade weer van alles te gebeuren. Entertainers zullen weer hun best doen om de kinderen, ouders en grootouders lekker te laten swingen, dansen en zingen en Hotel Doesburg zal zorgen voor een ‘opwarmertje’ en gratis limonade voor de kinderen. Om 13.30 uur hoopt de Sint met zijn boten aan te leggen, voor de tribune waar zal hij worden welkom geheten door vele kinderen en hun ouders en zal Sint ruim de gelegenheid nemen om de kinderen te begroeten.


Volgens de laatste berichten uit Spanje zal de Sint weer tientallen Pieten meebrengen naar Doesburg. Zijn eigen Muziekpieten komen ook dit jaar weer met de boot mee en zullen er beslist weer een gezellige boel van maken.


Om ongeveer 14.00 uur vertrekt het rijtuig van de Sint met zijn Pieten onder begeleiding van het muziekkorps vanaf de IJsselkade via de Veerpoortdijk, Korte Veerpoortstraat, Veerpoortstraat en Roggestraat naar het stadhuis. Op het bordes zal de Sint door burgemeester Luesink worden ontvangen. Aansluitend wordt er een rondrit gemaakt door de binnenstad, waarvan de winkelstraten zijn afgesloten voor het verkeer.


De route van de rondrit is : Gasthuisstraat, Bergstraat, Meipoortstraat, Zandbergstraat,  Ooipoortstraat, Helmigstraat, Zandbergstraat,  Meipoortstraat, Kerkstraat, Markt, Kosterstraat, op het kruispunt Kloosterstraat/Kerkstraat zal de Sint uitstappen.


Van 15.15 tot 16.15 uur zal de Sint in de salon van Du Midi (Meipoortstraat 3) zitting houden voor de kleinsten onder ons. Zij kunnen, even weg van de drukte op straat, in alle rust een bezoekje brengen aan de Sint. De Pieten, ook de Muziekpieten, zullen ’s middags de binnenstad bevolken en ongetwijfeld zorgen voor verwachte en onverwachte activiteiten.


Ook op zaterdagmiddag 3 december zal er een aantal Zwarte Pieten in de winkelstraten van Doesburg te vinden zijn. Natuurlijk kunnen de kleintjes ook op die middag hun verlanglijstjes voor Sinterklaas bij de Pieten kwijt en hebben ze de mogelijkheid om nog even met Piet persoonlijk te overleggen wat ze voor wensen hebben. Speciaal voor de kinderen brengen ze weer veel snoep mee.


Zie ook:
Brief van Sinterklaas aan kinderen in Doesburg


Bron: www.sinterklaasindoesburg.nl