Sinterklaas arriveert op 17 november in Doesburg

Op zaterdag 17 november arriveert Sint Nicolaas weer in ons land. Als eerste bezoekt hij  de stad Roermond. En zoals gebruikelijk zal de Sint direct daarna met zijn pakjesboot de IJssel afreizen en zijn opwachting maken in Doesburg. Vanaf 13.00 staat er bij de tribune aan de IJsselkade weer van alles te gebeuren. Entertainers zullen weer hun best doen om de kinderen, ouders en grootouders lekker te laten swingen, dansen en zingen en Hotel Doesburg zal zorgen voor een “opwarmertje” . Om 13.30 uur hoopt de Sint met zijn boten aan te leggen, voor de tribune waar zal hij worden welkom geheten door vele kinderen en hun ouders en zal Sint ruim de gelegenheid nemen om de kinderen te begroeten.


Volgens de laatste berichten uit Spanje zal de Sint weer tientallen Pieten meebrengen naar Doesburg. Zijn eigen Muziekpieten komen ook dit jaar weer met de boot mee en zullen er beslist weer een gezellige boel van maken. Om ongeveer 14.00 uur vertrekt het rijtuig van de Sint met zijn Pieten onder begeleiding van het muziekkorps vanaf de IJsselkade via de Veerpoortdijk, Korte Veerpoortstraat, Veerpoortstraat en Roggestraat naar het stadhuis. Op het bordes zal de Sint door burgemeester Luesink worden ontvangen.


Aansluitend wordt er een rondrit gemaakt door de binnenstad, waarvan de winkelstraten zijn afgesloten voor het verkeer.De route van de rondrit is : Gasthuisstraat, Bergstraat, Meipoortstraat, Zandbergstraat,  Ooipoortstraat, Helmigstraat, Zandbergstraat,  Meipoortstraat, Kerkstraat, Markt, Kosterstraat, op het kruispunt Kloosterstraat/Kerkstraat zal de Sint uitstappen.


Van ongeveer 15.15 uur tot 16.15 uur zal de Sint in de salon van Du Midi (Meipoortstraat 3) bij zitting houden voor de kleinsten onder ons, zij kunnen, even weg van de drukte op straat, in alle rust een bezoekje brengen aan de Sint. De Pieten, ook de Muziekpieten, zullen ’s middags de binnenstad bevolken en ongetwijfeld zorgen voor verwachte en onverwachte activiteiten.


Zie ook: Brief van Sinterklaas aan kinderen in Doesburg.


2 reacties

  1. Sylvia Willems

    Prachtige intocht ieder jaar, mooi gezicht de Sint met de boot….maar die herrie!!!!!! Zou het een idee zijn om het een keer ouderwets met gezongen liedjes te doen en geen discostampers!?

  2. Doesburgse Ondernemers Vereniging

    Wat veel mensen nog niet weten is dat de D.O.V. (Doesburgse Ondernemers Vereniging)nauwe contacten met Sinterklaas heeft, en er ieder jaar met een aantal belangrijke vrijwilligers voor zorgt dat Sinterklaas de weg naar Doesburg weer weet te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑