Sinterklaas en zijn Pieten zijn weer in Doesburg. Zaterdagmiddag 13 november arriveerde de boot met Sinterklaas bij een bomvolle IJsselkade. Dat ging niet zonder slag of stoot. Door ‘incidentjes’ werd het geduld van de vele aanwezige kinderen behoorlijk op de proef gesteld.


Kort voor het arriveren van de boot kwamen er plotseling wegwerkers op de kade. In opdracht van de gemeente moesten ze de stenen uit de straat halen. Na telefonisch contact met de gemeente maakten ze net op tijd plaats voor de boot die toen al dicht was genaderd.


Bij het binnenvaren van de haven viel er een Zwarte Piet in het waten. Reddingswerkers waren snel ter plaatse om de drenkeling uit het water te halen. Met sirenes werd de doorweekte knecht van Sinterklaas in een brandweerauto afgevoerd.


Na het aanleggen van de boot bleek het niet om de boot van Sinterklaas te gaan. Op de gearriveerde boot zaten alleen pieten, veelal muzikale pieten die de sfeer op de IJsselkade er flink in brachten. Ondanks de gezelligheid en de goed gehumeurde presentator meneer Jaap was er toch ook een tikkeltje teleurstelling af te lezen op de gezichten van de kinderen. Die verdween snel toen er nog een boot in het zicht kwam met daarop wel Sinterklaas.


Ondanks enkele regendruppels en een zwaar dreigende lucht kon Sinterklaas nagenoeg droog het centrum van Doesburg in. Voor de Doesburgse kinderen breekt daarmee een tijd aan van pepernoten, pakjes en sinterklaasliedjes, en natuurlijk de schoen zetten.