Boerderij De Oldenhave aan de Eekstraat 16 in Doesburg is zaterdag 16 november het decor van de slachtdag, een evenement voor jong en oud waarbij het slachten van vee en alle rituelen, die daarbij komen kijken, centraal staan. Op die dag krijgen bezoekers alle aspecten te zien rondom dit thema. Zoals bijvoorbeeld het schilderen van vee door kinderen, het laten fotograferen in ouderwetse kleding en het proeven van diverse streekhapjes.

 

“Kom op visite bij de Oldenhave”, dat is de uitnodiging die Stichting IJsselhoeven dezer dagen in de hele IJsselvallei verspreidt. Jong en oud worden van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen bij boerderij De Oldenhave in Doesburg.

 

Op die locatie vindt op zaterdag 16 november van 10.00 tot 16.00 uur – naar oud gebruik – een heuse Slachtdag plaats. Wel in een modern jasje. Immers, wat te denken van het schilderen van vee door kinderen onder leiding van een kunstenares, of je laten fotograferen in ouderwetse kleding, of pony rijden. Dit is zomaar een greep uit de vele activiteiten op die dag.

 

De bezoekers kunnen proeven van cultuur en kunst, vergezeld van diverse streekhapjes. Men kan luisteren naar verhalen over oude gebruiken rondom het slachten van varkens in het najaar en het verwerken van groenten. Te veel om op te noemen. Het hele gezin is van harte welkom op zaterdag 16 november op boerderij De Oldenhave aan de Eekstraat 16 in Doesburg.