De burgemeester van Doesburg heeft zaterdag 31 maart een sluitingsbevel afgegeven voor café Reina aan de Kraakselaan in Doesburg. Dit omdat er gelegenheid werd gegeven tot illegaal gokken in het café, aldus de gemeente in een persbericht.

Het illegaal gokken blijkt volgens de gemeente uit een strafrechtelijk onderzoek dat het afgelopen weekend, 30 en 31 maart, door de politie is uitgevoerd.

De reden voor het onderzoek was dat de politie een vermoeden had dat de Opiumwet werd overtreden. Het politieonderzoek toonde aan dat er illegaal gegokt werd in het café. Gelegenheid geven aan illegaal gokken is een schending van de openbare orde.

Ook is er een stroomstootwapen aangetroffen, waardoor de Wet wapens en munitie (Wwm) is overtreden. Dit is voor de burgemeester reden geweest om café Reina vanaf zaterdag 31 maart direct voor een periode van twee weken te sluiten.

Inmiddels heeft de burgemeester op 3 april besloten om de vergunningen voor café Reina in te trekken. Dit betekent dat het café niet meer geopend mag zijn. Het café (tijdelijk) sluiten betekent een strop voor de ondernemer, maar in dit geval weegt het belang van openbare orde en woon- en leefklimaat zwaarder, aldus de gemeente.

De ondernemer kan nog juridische stappen nemen tegen de besluiten. De eigenaar van het pand was niet op de hoogte van de illegale activiteiten in haar pand. Zij is ondertussen op de hoogte gesteld.