Café Bij de Dames staat op een tweesprong. Door het wegvallen van haar compagnon zoekt eigenaresse Maudith Hendriks een nieuwe compagnon. Dient die zich op korte termijn niet aan, dan sluit de stamkroeg in de Meipoortstraat haar deuren.

Op het raam hangt sinds kort een briefje met de tekst ‘dit leuke café is vanaf 1 september te huur’. Het voorbestaan van het café lijkt daarmee in gevaar.

‘Dat klopt’, bevestigt mede-eigenaresse Maudith Hendriks. ‘Wegens privéomstandigheden stapt mij compagnon Natasja Willemse uit de zaak. En dus ben ik op zoek naar een nieuwe compagnon’.

Het is kort dag voor Bij de Dames. Want op 1 september loopt het huurcontract af en Hendriks zet geen krabbel onder een nieuwe overeenkomst zonder geschikte compagnon. ‘Het is gewoon te veel om alleen te doen. Dus ik zoek iemand die mee wil doen. Het is niet alleen achter de bar staan, maar ook de inkoop, schoonmaken en boekhouding’.

Het café heeft volgens Hendriks een vaste, gevarieerde gastengroep. Hendriks: ’van 20 to 70 jaar. Alles komt hier, uit alle lagen van de bevolking. Dus ik zoek ook een compagnon die wat weet van de wereld en wat weet van de horeca’.

Momenteel is er wel wat belangstelling, maar een handtekening is nog niet gezet. Komt de geschikte compagnon er niet, dan is er in de laatste week van augustus een opheffingsveiling van de inboedel, en komt het pand na ruim anderhalf jaar leeg te staan.

Café Bij de Dames begon in november 2016. Het gaat om een kleine kroeg met een wedstrijdbiljart. Mocht het café verdwijnen, dan gaat het biljartteam spelen op een andere locatie in Doesburg.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.