De afsluiting van de Kraakselaan vanwege werkzaamheden is doorgeschoven naar nog nader te bepalen datum in de zomer 2010.  In een eerder bericht werd gesproken over 10 mei.


Wel is een deel van de Kraakselaan nabij Loddero van 17 tot en met 28 mei afgesloten vanwege vervanging van de riolering, zo meldt de gemeente. De werkzaamheden aan de Kraakselaan zijn onderdeel van een groter plan om de wegen en riolering in Doesburg op te waarderen.


Het werk bestaat onder andere uit het vervangen van de asfalttoplaag aan de Bingerdensewe (Didamseweg tot Breedestraat, 30 km zone inclusief rode fietsstroken) de Koldeweij (het eerste deel), de B. Ubbinkweg, de Didamseweg, de F.D. Rooseveltsingel, de Grietstraat, de fietspaden (Didamseweg en De Grind) en voetpaden (Irenepark).


Als laatste zal de Kraakselaan, vanaf de vestingmuur tot aan drempel nabij Loddero, enkele dagen worden afgesloten en voorzien worden van een nieuwe laag asfalt. Omwonenden worden per brief geinformeerd over de werkzaamheden. Verkeer wordt gedurende de werkzaamheden omgeleid. Mogelijk worden enkele bushaltes afgesloten en noodhaltes worden aangebracht.

Foto: Google Street View