Bewoners van het Maartenshof en Gasthuishof genoten recent van een goed verzorgde brunch. De brunch werd aangeboden door SOOSiaal en Zakelijk Ondernemers Netwerk (ZON) Doesburg. Doel van de brunch was om de bewoners een gezellige ochtend te bezorgen en ze met elkaar in verbinding te brengen.

 

Het initiatief voor de brunch kwam van SOOSiaal, een groep Doesburgse jongeren, die graag jong en oud samen willen brengen. ZON ‘adopteerde’ het idee, en ondersteunde het initiatief zowel financieel als in de uitvoering.

 

Onder de grote boom van het Roggepleintje voor het stadhuis, genoten de ouderen zichtbaar van het uitgebreide menu. Het menu werd beschikbaar gesteld door ondernemers uit de streek. Zo was er de prijswinnende mosterdsoep van restaurant De Liefde, belegde broodjes van Sonja’s Brood en Banket en als afsluiter heerlijke appeltaart van Droom uit Elst met ijs van Caldo e Freddo.

 

Burgemeester Luesink en wethouder Jansen aten gezellig mee. Als dank zetten de gasten gezamenlijk het Doesburgs volkslied in.