SP: ‘Doesburg dwingt te kiezen voor duurdere zorgverzekering’

De gemeente Doesburg dwingt volgens SP Doesburg een groep van haar meest kwetsbare inwoners, de chronisch zieken en gehandicapten een nog duurdere zorgverzekering af te sluiten, in plaats van hen tegemoet te komen in de hoge zorgkosten.

Dat meldt de SP in een persbericht. Volgens de SP gebruik de gemeente Doesburg het geld uit Den Haag op een verkeerde manier. Het geld wordt gebruikt voor de voor de collectieve zorgverzekering via de gemeente en die verzekering van Menzis is relatief duur voor wat ze te bieden heeft, aldus de SP

Volgens de SP betalen mensen tientjes meer premie per maand dan bij andere aanvullende verzekeringen. ‘Maar het is me volstrekt onduidelijk hoe ik dan hiermee gecompenseerd wordt voor mijn hoge ziektekosten’, vraagt Jelle Berends zich af in het persbericht van de SP.

SP Doesburg vraagt de gemeente om te kiezen voor een regeling waarbij mensen daadwerkelijk tegemoet worden gekomen in hun ziektekosten. SP: ‘Laat mensen zelf kiezen voor een verzekering en compenseer dan het eigen risico’.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFit DoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, Dierendingen, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgHotel Doesburg en Slaapspecialist Ralph Klaassen.

4 reacties

 1. Rob Gossink (CDA Doesburg)

  SP heeft last van geheugenverlies. Tijdens de commissievergadering MO van precies een jaar geleden (december 2014) heeft de SP- fractie volmondig ingestemd met de invoering van de collectieve aanvullende verzekering en de keuze voor Menzis. Sterker nog, bij monde van SP-raadslid Melissen liet de fractie weten juist blij te zijn dat Doesburg wel het systeem van een aanvullende collectieve verzekering overeind hield.
  Des te vreemder dat de SP nu doet voorkomen een uitgesproken tegenstander te zijn, waar ze vorig jaar nog stonden te applaudisseren.

 2. Appie van der Beek

  Niets meer dan de waarheid Rob.

 3. Patrick Ott (SP)

  Hoe naïef en ver van de realiteit raadsleden kunnen zijn….
  Het idee van een collectieve verzekering juichen we toe er zijn zelfs landelijke initiatieven om dit weer in te voeren.
  Maar de uitvoering, is wederom, onvoldoende, mensen zijn meer geld kwijt met deze regeling. Als de raadsleden die hierboven reageren in contact stonden met de bevolking dan hadden zij dit ook geweten.

 4. Theo Houkes

  Ik dacht dat iedereen zelf kon kiezen wat voor zorgvezekering je neemt dus waar maken jullie je druk om maak je druk om dingen die wel belangrijk zijn zo als het wegwerken van de voedselbank zorg dat die mensen een fatsoenlijk inkomen hebben zodat ze niet hoeve schooien om een beetje eten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑