Vrijwilligers van VVV Doesburg winnen Hens van der Wal-prijs

De Hens van der Wal-prijs, de jaarlijkse vrijwilligersprijs van Doesburg, is gewonnen door de vrijwilligers van de plaatselijke VVV. Met name de goede eenheid die het team uitstraalt en de inzet van de stadsgidsen overtuigden de jury.

Maandagavond kwamen vijf genomineerden naar De Waag om de feestelijke bekendmaking van de vrijwilligersprijs bij te wonen. Onder toeziend oog van de dochter van de naamgeefster van de prijs en de lokale gitarist Eddy Berendsen werden de genodigden ontvangen in de bovenzaal van De Waag.

Na het welkom heten van juryvoorzitter Peter Bollen vertelde Margreet Frankot over de ontwikkeling vrijwilligerswerk in Doesburg van vroeger tot nu. Jurylid Stan Hillenaar hamerde vervolgens op de noodzakelijke erkenning die nodig is voor vrijwilligers. Daarbij gaf hij een chocoladehart met opschrift ‘Doesburg draagt u…’.

Applaus
Vervolgens werden de genomineerden voorgesteld middels een videopresentatie. De genomineerden dit jaar bij het thema ‘geschiedenis’ waren: Doesburg 777, Hanzefeesten, Domus, VVV & Stadsgidsen en Arie Niks.

Onder groot applaus werd VVV Doesburg uitgeroepen tot winnaar. Uit handen van de vorige winnaar, Scouting Isala Doesburg, kreeg Monique Pellen de ring, bloemen en cheque overhandigd voor het hele team van vrijwilligers.

Verhalen
Juryvoorzitter Peter Bollen roemde de VVV voor het uitdragen van een goede eenheid, de belangrijke rol van de stadsgidsen en het feit dat veel toeristen en Doesburgers de aanstekelijke verhalen van de enthousiaste medewerkers hebben aangehoord.

Monique Pellen roemde na afloop de vrijwilligers. ‘Dit is een erkenning voor al het vele werk dat de vrijwilligers al jaren doen voor Doesburg. We werken met zo’n 50 vrijwilligers en met name in het zomerseizoen zijn ze dagelijks in de weer. Zonder vrijwilligers kan de VVV haar deuren wel sluiten’, aldus Pellen, die de ring behorend bij de prijs een prominente plek wil geven in het VVV kantoor.

Bekijk hieronder het fotoverslag op Facebook.

Zojuist is de jaarlijkse Hens van der Wal-vrijwilligersprijs bekendgemaakt. Winnaar dit jaar zijn de vrijwilligers van…

Posted by DoesburgDirect.nl on maandag 14 december 2015

5 reacties

 1. Rob Gossink

  Gefeliciteerd, zeer verdiend.

 2. henk beijen

  Eindelijk gerechtigheid, van harte.

 3. Ton Bulte

  van Harte gefeliciteerd het is echt verdiend.

 4. Martin de Kleijn

  Van harte gefeliciteerd ! Jullie zijn een reclame voor de stad !

 5. Linda Hesselink

  Arie niks???

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑