De gemeente Doesburg zorgt voor onrust onder Doesburgse ouders die aangewezen zijn op het leerlingenvervoer. Dat zegt SP Doesburg naar aanleiding van gesprekken met ouders. Fractievoorzitter Patrick Ott zegt dat de keer op keer maatwerk belooft, ‘maar waaruit dat precies bestaat wil niet echt helder worden’. De SP heeft daarom om opheldering gevraagd.

 

De gemeente stelt volgens de SP in brieven dat het komend schooljaar een overbruggingsjaar is en dat zij contact op zullen nemen voor overleg met de ouders om te overleggen of hun kind met de bus of fiets naar school kan.

 

Ott: ‘Aan de ene kant horen ouders, wacht maar rustig af, wij komen naar je toe. Ondertussen staat er wel in de brief dat ouders maar moeten zoeken naar alternatieven en gaan sparen om de kinderen volgend jaar naar school te kunnen laten gaan. Een ouderpaar kreeg te horen dat ze voor het aankomend schooljaar een eigen bijdrage van bijna vierhonderd euro moeten betalen. Ouders hebben geen idee waar ze aan toe zijn’.

 

Volgens de SP is er ook onrust omdat het contract met de huidige vervoerder is beëindigd en een nieuwe vervoerder, enkele weken voor het nieuwe schooljaar, nog niet is gevonden.

 

SP Doesburg heeft de gemeente Doesburg gevraagd om duidelijkheid te geven aan de ouders en vraagt zich af of de gemeente kan waarborgen dat alle kinderen uit Doesburg ook na dit overbruggingsjaar nog wel het onderwijs krijgen waar zij recht op hebben.

 

‘Deze kinderen vragen niet om naar een school buiten hun woonsfeer te gaan, maar hebben simpelweg dit type onderwijs nodig’, aldus Ott.