SP Doesburg opent meldpunt straatverlichting

In Doesburg is er volgens SP Doesburg regelmatig een probleem met de straatverlichting. Niet alleen zijn er knipperende en kapotte straatlantarens maar ook hele wijken liggen regelmatig in het donker. Burgers van Doesburg kunnen volgens SP storingen aan de straatverlichting niet melden, waardoor er onveilige situaties kunnen ontstaan. Daarom heeft de SP zelf een meldpunt geopend en gaat zelf op onderzoek uit.

 

Regelmatig treden er volgens de SP storingen op in de straatverlichting van Doesburg. Zoals straatlantarens die avonden eerst staan te knipperen om vervolgens helemaal uit te vallen. Het vreemde is dat een knipperende lamp wel gemeld kan worden voor reparatie, maar dat men niet komt voor straatlantarens die helemaal niet meer werken.

 

Echt vervelend wordt het voor de bewoners, volgens Patrick Ott van SP Doesburg, wanneer er hele wijken in het donker komen te liggen. ‘Liander mag, naar eigen zeggen, geen opdrachten aannemen van burgers, dus deze dienen het bij de gemeente aan te geven, die dan vervolgens Liander inschakelen. Herstel laat vervolgens soms lang op zich wachten’, aldus Ott.

 

Woordvoerder Ott van de SP vervolgt: ‘Te lang verandert een deel van Doesburg dan soms in een donkere spookstad, wat niet goed is voor de veiligheid van Doesburg en haar bewoners. Burgers die met Liander belden kregen het advies de storing bij de politie te melden, deze zouden dan extra surveilleren. Dat is natuurlijk geen oplossing van het probleem, en er is natuurlijk ook helemaal niet voldoende politie beschikbaar’.

 

Om aandacht te vragen voor dit probleem heeft de SP een meldpunt  ‘mag het licht aan’ geopend. Iedereen die klachten heeft over uitvallende lantarenpalen wordt gevraagd dit te melden via e-mailadres maghetlichtaan@gmail.com. Ook gaat de SP zelfs ‘s avonds op de fiets op inspectie om onderzoek te doen naar uitvallende verlichting.

13 reacties

 1. robert duis

  @SP

  Misschien een goed idee om aan dit meldpunt eveneens
  het STRAATVUIL of wel de zwerf-vuilnis-zakken te koppelen?

  Het e-mailadres: >>>> maghetlichtaanenmagdevuilniszakweg@gmail.com <<<<

 2. Hanny ten Dolle

  Waar haalt de SP het vandaan dat dat niet kan? Ik heb al vaak een melding gemaakt van kapotte straatverlichting en het is binnen redelijke termijn altijd verholpen. Dit kan gewoon via de site van de gemeente Doesburg, daar staat een invulformulier en een telefoonnummer waar deze en andere klachten gemeld kunnen worden.
  Ook hier is het wel eens gebeurd dat de wijk ‘even’ helemaal geen licht had maar dat was hooguit 1 nacht. En…. dat kan nu eenmaal wel eens gebeuren. Storingen komen overal voor. En wat gaat de SP dan doen als er een storingsmelding binnenkomt op hun emailadres? Net als burgers zullen ook SP raadsleden geen opdracht kunnen verstrekken aan Liander. De ambtenaar die er over gaat is ’s avonds en in het weekend ook niet op het gemeentehuis dus zal het net zo lang donker blijven als nu.

  Op de site staat: Zoals bijvoorbeeld een losliggende stoeptegel, overhangend groen, een beschadigd speeltoestel, een omgewaaide boom en een kapotte straatlantaarn.
  Dit centrale telefoonnummer is:
  0313 – 48 13 90
  Dit nummer is met uitzondering van de vrijdagmiddag, elke werkdag tijdens kantooruren bereikbaar. Ook kunt u bellen tijdens de avondopenstelling op maandagavond van 18.00 tot 19.30 uur.
  Uw melding wordt direct vastgelegd in onze administratie en wordt vervolgens ter afdoening bij een van onze medewerkers neergelegd.
  Natuurlijk kunt u uw melding ook via dit formulier of mondeling doorgeven bij ons publieksbureau.
  Nadat uw melding of klacht is afgehandeld ontvangt u van ons binnen een week een schriftelijke bevestiging.

 3. Ellen Mulder-Metselaar

  http://t.co/ycqLrIxdo9

  Beste SP , hier kunt u uw meldingen kwijt, ook in het weekeinde!

  met vriendelijke groet,

  Ellen Mulder-Metselaar

 4. Paul Hamer

  Onlangs was er een lamp kapot op de Angerloseweg bij de oversteekplaats naar de Molengaarde. Dit heb ik gemeld via de site van de gemeente. Enkele dagen later was het euvel verholpen. Groetend, Paul.

 5. Peter van den Broeke

  Lijkt me niet handig SP om er nóg een schakel tussen te zetten. En daarbij een hele verantwoordelijkheid voor degene die het dan weer door moet geven aan de Gemeente. Eén keer vergeten en je bent meteen de gebeten hond.
  Volgens mij zijn er genoeg mogelijkheden om dit soort dingen meteen aan de gemeente door te geven. Ff met iets beters komen SP!

 6. Rob Gossink

  Je kunt ieder defecte straatlantaarn melden bij info@ Doesburg.nl en op de gemeentesite bij “meldingen openbare ruimte” . Tegenwoordig heeft iedere lantaarnpaal een nummer en ik heb twee weken geleden ook een defecte lantaarnpaal op een onmogelijke plek de binnenstad doorgegeven en zelfs die is al gerepareerd. Het probleem dat hele straten en wijken in het donker zaten is oud nieuws en al langs verschillende zijden onder de aandacht gebracht van het gemeentebestuur en Liander. Dit was trouwens ook niet een typisch Doesburgs probleem want daar hadden meer plekken in de Achterhoek last van.
  Ik hoop voor de SP dat dit niet het enige licht is dat ze (niet) gezien hebben 😉

 7. Appie van der Beek

  Het is duidelijk dat de SP nieuwelingen nog heel wat dossiers moeten door spitten. Onlangs is er bekend gemaakt dat er 25 lampen vervangen worden in de commissie VROM en men is momenteel drukdoende met het controleren van alle verlichting. Dit zal wat tijd in beslag nemen dus nog even geduld.
  Om nu een extra sp schakel er tussen te zetten zorgt voor nog meer kortsluiting.

 8. Frans van der Krul

  Appie, hoop dat het LEd verlichting wordt, minder gevoelig voor storingen.

 9. Kees van Immerzeel

  Mij wordt niet duidelijk wat de SP met de meldingen gaat doen? Melden?

 10. henk beijen

  Het is nooit zo donker of het wordt wel weer licht.

 11. JW. v/d Brink

  Vind het sowieso al belabberd dat de netwerkbeheerder zoals voorheen zelf niet meer controleert en dat er steeds meer van de burger word verwacht die daar weer melding van moet maken , en hoeveel meldingen moeten er komen voor er gehandeld word , ik heb al melding gemaakt maar zitten hier voorlopig vanaf donderdag 20/7 ”17 in ’t donker rond postcode 6981jx in 5 straten .

 12. Patricia

  Vandaag is het al de derde dag dat er geen straatverlichting is Ook de lampen in het pad zijn uit Het is Donker in de Huygenlaan

 13. dinie

  het is niet normaal dat de straat verlichting in de wijk noordelijk molenveld al 5 dagen sávond uit is

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑