GroenLinks Doesburg presenteert stadspark Looierspark

GroenLinks Doesburg maakt serieus werk van het realiseren van een stadspark in Doesburg. Nadat het al eerder de wens uitsprak om de oude voetbalvelden van Sportclub Doesburg om te bouwen tot stadspark, komt het binnenkort met een presentatie van het plan Looierspark.

 

Looierspark Wat eerder nog werd afgedaan met termen als ‘niet realistisch’ en ‘een brug te ver’, lijkt het GroenLinks ernst met het realiseren van een stadspark. Tot voor kort waren er plannen om een woonwijk te maken op de sportvelden, maar door de crisis op de huizenmarkt is er volgens GroenLinks geen behoefte meer aan huizen.

 

Als het aan GroenLinks en de wijkraad de Ooi ligt, wordt dit gebied omgetoverd tot een aantrekkelijk stadspark. Omdat dit park is gelegen aan de Looiersweg, is gekozen voor de naam “Looierspark”.

 

GroenLinks heeft Marcel Opgenoort van het Doesburgse ontwerp en adviesbureau OPG Landscape B.V. gevraagd een plan te maken voor het Looierspark. In dit park zullen allerlei activiteiten mogelijk zijn. Zo maakt een openlucht theater deel uit van het park en komt er een verlichte schaatsbaan in de winter. Daarnaast maakt het park deel uit van een doorgaande wandelroute.

 

Aanstaande zaterdag 25 januari presenteert GroenLinks het plan voor het Looierspark. Van 14.00 tot 16.00 uur zijn Doesburgers uitgenodigd aan de Koppelweg 18 (gebouw IDO naast de stadswerf, ingang rechts van het pand) om te luisteren naar de plannen.

 

2 reacties

  1. Elma van Kruijssen (KunstLab Doesburg)

    Whow, wat een goed idee GroenLinks!

  2. Frans van der Krul

    Wijkraad spreekt hier op eigen titel is door niemand gekozen en is dus niet mijn vertegenwoordiger!
    Zelf benoemde vertegenwoordigers en dus niet namens de wijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑