SP Doesburg peilt meningen ondernemers over toekomst

De SP Doesburg wil weten hoe de binnenstadondernemers in Doesburg denken over de toekomst van het kernwinkelgebied. De partij heeft onder de middenstand een schriftelijke enquête uitgezet. Het ligt in de bedoeling om de resultaten van het onderzoek vrij snel na verwerking bekend te maken en beschikbaar te stellen aan college en gemeenteraad.


Eind 2009 werd het nieuwe bestemmingsplan binnenstad door de gemeenteraad vastgesteld. Leidende gedachte daarin is, dat het kernwinkelgebied beschermd en versterkt wordt. De vraag is volgens de SP hoe dit in praktijk gebracht moet worden.


Op dit moment ziet de gemeente zich voor het probleem gesteld dat een mogelijke publiekstrekker als Only for Men zich wil vestigen buiten de ring van binnenstad. De SP stelt dat dit niet in lijn is met het door de raad vastgestelde beleid, maar wel tot de nodige commotie leidt in de raad en daarbuiten.


Blijft Doesburg vasthouden aan het beschermingsbeleid? Of stapt de gemeente daarvan af en worden de verdere ontwikkelingen meer overgelaten aan de vrije markt? Moet het kernwinkelgebied zijn huidige omvang behouden? Kun je voor de ene locatie buiten de binnenstad een uitzondering maken en voor de andere niet? Mag je Action weigeren om zich te vestigen buiten de binnenstad en het Only for Men vervolgens wel toestaan? Vragen waar die de SP graag beantwoord ziet.


‘Hoe het verder ook zal gaan, we willen met dit initiatief bereiken dat over wezenlijke zaken ten aanzien van de Doesburgse binnenstad heldere en weloverwogen keuzes worden gemaakt’, aldus SP-er Gerrit Hammink, die het onderzoek leidt.

9 reacties

 1. Frans van der Krul

  Mogen burgers ook iets zeggen over hoe men er over denkt, of is dit alleen weggelegd voor de binnenstadondernemers?
  Doesburg als stad moet ook voor de burger aantrekkelijk zijn.

  De partij heeft onder de middenstand (Binnenstadmiddenstand?)een schriftelijke enquête uitgezet.
  Is dit niet het zelfde als vragen aan de kalkoen wat we moeten eten met kerst?

 2. W.v.D

  ah de aap is uit de mouw….hier aan kun je zien en weten dat de burgers dus niet mee tellen en hieraan zie je ook dat een beslissing zoals de Action en only for men ook niet serieus gevraagd wordt wat de burgers er van vinden…..

 3. Doesburger

  Volgens mij is de SP door de burgers gekozen en niet alleen door de ondernemers. Volgens mij leven we toch echt in een democratisch land. Mag aub de burger bepalen of er een kernwinkelgebied moet blijven?

  Kom op SP! Wat is dit voor een VVD mentaliteit! Ondernemers eerst, dan komt de burger ?!? Dit is toch te zot voor woorden!

  Ik snap best dat we allemaal er goed van af moeten komen. Maar ondervraag dan ook ons allen. Wij hebben gestemt op jullie en dan verwachten wij als burgers dat ook wij iets mogen zeggen over de stand van zaken.

  Mijn mening:

  Stuur elke Doesburger een formulier met een aantal vragen over het kernwinkelgebied en of er een uitzondering daarop gemaakt mag worden ivm grotere winkelketens. Zet de resultaten in een grafiekje en hupsakee, je hebt een fundament om op te bouwen. Namelijk de mening van de Doesburger!

  Ga niet je eigen mening doordringen op de maatschappij. Dat heeft dictatoriale trekjes en daar houden mensen niet van.

 4. Ellen Mulder-Metselaar

  @Doesburger hoe bedoel je VVD mentaliteit???

 5. Gert-Jan

  @Ellen
  Ik denk dat bedoeld wordt dat de SP nu de “middenstand” als doelgroep bevraagt terwijl dat toch traditioneel VVD-jachtveld is. Of zit ik er nu erg ver naast?

  Zelf vaak aanhanger van de SP ideeën, maar waarom ze nu niet binnenstad ondernemers EN bewoners bevragen is mij (ook) een raadsel.

 6. Yvonne Irving PvdA

  logisch is het wel dat de ondernemers van de binnestad worden gevraagd. Het gaat hen namelijk wel of niet treffen als er buiten het kernwinkel gebied concurentie komt. Maar het blijft mosterd na de maaltijd. Dit had natuurlijk al moeten gebeuren voor het dichtgetimmerd werd door het bestemmingsplan kernwinkel gebied. De aanvraag van Action liep daar dwars doorheen en het College (wethouders en burgemeester) bleef bij het standpunt regels zijn regels! Nu kun je op iedere regel een uitzondering maken als dat nodig blijkt te zijn. In geval van Action was dit volgens ons NOGIG. Ook al was de inkt onder het akkoord net droog een goed bestuurder moet ook kunnen inslikken en zeggen dit hadden we niet voorzien en het moet nu anders! Maar nee men bleef zich verschuilen achter regels zijn regels.
  Resultaat! Action heeft genoeg van ons en komt zeer waarschijnlijk nooit naar Doesburg. En dan staat er een ander bedrijf op de stoep! O4M een zaak die blijkbaar iets minder concurentie geeft en daardoor nog meer kans maakt op een uitzondering. Ja dan staat het wel heel raar voor de SPwethouder om dan ja te zeggen terwijl je de Action Doesburg hebt onthouden!Vandaar nu deze wanhoopsactie om achteraf de meningen te peilen Ondertussen blijft de loods leeg, missen we klanten die Doesburg hadden vereerd met een bezoek aan Action of O4M en blijft de middenstand van de binnenstad het moeilijk houden omdat er niet genoeg klanten zijn om hen allen een boterham te bezorgen!
  Volgens de PvdA is het simpel haal publiekstrekkers naar Doesburg (doe niet krampachtig over waar) dit vergroot het aantal bezoekers aan Doesburg en versterkt hierdoor juist de detailhandel in de binnenstad!

 7. Frans van der Krul

  Exercitieloods op loopafstand van de binnenstad te huur: Uniek pand!
  Inderdaad, dat is het!

 8. Doesburger

  @ Ellen

  De SP komt op voor de wat armere bevolking. Althans, dat beeld heb ik altijd gehad. Dus Gert-Jan zegt wat ik er mee bedoel.

 9. Kim

  Hallo Frans!
  Heb je niks beters te doen dan de hele dag zitten drammen op dit forum!
  Grappig dat je altijd als eerste reageerd! Misschien zou jij met een vragenformulier de stad in moeten… Kan je mooi de meningen van de burgers peilen!

  Succes

  Groet,

  Kim

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑