SP Doesburg vraagt om snel antwoord op vluchtelingenprobleem

SP Doesburg wil vaart in keuzes die Doesburg moet maken bij de opvang van vluchtelingen. De SP wil van het college van B & W zo snel mogelijk weten wat de ideeën zijn.

 

Dat laat SP in een persbericht weten. De oppositiepartij is van mening van alle mogelijke hulp geboden moeten worden aan mensen die door oorlog en ander geweld gedwongen zijn alles achter zich te laten om een onzekere toekomst tegemoet te gaan.

 

‘De SP is van mening dat er maar één uitgangspunt mag zijn; vluchtelingen zijn welkom. Er is helaas in de samenleving veel weerstand tegen de komst van vluchtelingenopvang. Daarom het advies van de SP voor iedereen die nu stellig “nee” zegt, zich eens goed te verplaatsen in de vluchtelingen’, aldus politiekleider Patrick Ott van SP Doesburg.

 

De SP wil dat de politiek het beleid aanpast aan de nieuwe realiteit. Ott: ‘Het sluiten van de school Horizon Ooi is bijvoorbeeld niet meer actueel. Door de instroom van leerplichtige asielzoekers is de reden van sluiten door krimp van het aantal leerlingen, teniet gedaan’.

 

De SP vindt verder dat het zorgen voor werkgelegenheid speerpunt moet zijn omdat anders er een te grote druk op het budget voor uitkeringsgerechtigden komt.

 

‘Wij roepen de gemeente op om zo snel mogelijk te melden wat de ideeën zijn van het college gezien de commotie van het vorige persbericht en het gevoel onder de inwoners. Wij zijn ervan overtuigd dat met aanpassingen in het beleid en met de juiste communicatie met volle instemming van de burgers Doesburg haar steentje kan bijdragen aan het opvangen van mensen die op de vlucht zijn’, aldus Ott.

1 reactie

  1. Theo Houkes

    Begin met onderscheid te maken met vluchtelingen en gelukzoekers.
    Vluchtelingen zijn mensen die als gezin vluchten voor geweld.
    80 procent zijn kerels die vrouw en kinderen achterlaten in oorlogsgeweld en als ze hier zijn hun vrouw en kinderen willen laten komen eerst effe kijken wat hier te halen is

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑