Helmi de Vaan van Stilte Leren besteedt ook dit jaar aandacht aan Dag van de Stilte. Dat gebeurt op 25 oktober. De Dag van de Stilte wordt voor de vijfde maal gehouden.

 

Sinds 2011 is in Nederland en in Vlaanderen de laatste zondag van oktober de Dag van de Stilte. Stilte is universeel, zij is van niemand en van ons allemaal. Zij verbindt mensen met elkaar, ongeacht cultuur, religie of politieke overtuiging. De Dag van de Stilte vindt plaats, als de wintertijd ingaat. We hebben dan een uur extra en gebruiken dat voor stilte.

 

Op deze dag worden op allerlei plaatsen activiteiten georganiseerd rond het thema stilte. Het doel van deze jaarlijks terugkerende dag is om de waarde en werking van stilte onder de aandacht te brengen bij een zo breed mogelijk publiek.

 

In Doesburg heeft Helmi de Vaan (www.stilteleren.nl) vanaf het begin aan dit jaarlijkse gebeuren aandacht besteed. Dit jaar, op 25 oktober, wordt het de vijfde keer. Het motto van haar activiteit is: “Stilte spreekt”. Stilte spreekt voor zich. Stilte spreekt tot de verbeelding. Stilte is er altijd en overal, als je er maar voor open wilt staan.

 

Deze middag zal de stilte spreken door woord en klank. De schrijver A.L. Snijders zal zeer korte verhaaltjes (zkv-tjes) voordragen, afgewisseld met zeer korte pianostukjes (zks-jes) door Marcel Worms. Zowel in de verhaaltjes als in de pianostukjes zal de stilte doorklinken.

 

Het optreden vindt plaats in de Gasthuiskerk in Doesburg van 14.30 -16.00 uur. Reserveren is aan te bevelen. Dit kan via de website van de Gasthuiskerk: www.gasthuiskerkdoesburg.nl.